15.2 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Κινήματα Πόλης στο Δημαρχείο Αθήνας, στην πλ. Κοτζιά | 4/10, 5.30μμ.

Πρόσφατα

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 4 Οκτωβρίου στις 5.30 μμ. στο Δημαρχείο Αθηνών (πλ. Κοτζιά)

Με αφορμή το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (4/10), επισκεπτόμαστε ξανά τον Δήμαρχο Μπακογιάννη για να διαμαρτυρηθούμε για ακόμη μια φορά ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την de facto ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων της πόλης, ενάντια στην ταξική επίθεση του Δήμου στους φτωχότερους κατοίκους της Αθήνας, ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής και σε αλληλεγγύη όσων αντιστέκονται στα σχέδια του κτηματομεσιτικού και τουριστικού κεφαλαίου.

Όπως φωνάζουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, στεκόμαστε κόντρα στη διαχείριση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων από ιδιωτικές εταιρίες που αποσκοπούν στην κερδοφορία από την εκμετάλλευση πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων και λόφων και στην αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας εις βάρος των ενοικιαστών και των φτωχότερων κατοίκων. Θέλουμε οι πόλεις να ανήκουν σε μας που τις ζούμε, κι όχι σε τουρίστες, real estate επενδυτές, επιχειρηματίες, εργολάβους, αστυνομία και επαγγελματίες πολιτικάντηδες. Χαρακτηριστική είναι η οργανωμένη προσπάθεια να εδραιωθεί το επιχειρηματικό μοντέλο στους δημόσιους χώρους με τη νέα παράταση έως 15/1/2023 στη δυνατότητα δωρεάν χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς την καταβολή τέλους στο Δήμο.

Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων: Η Αθήνα δε θα γίνει ένα απέραντο ξενοδοχείο | Συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά (4/10)

Θέλουμε οι δημόσιοι χώροι στις γειτονιές μας να σφύζουν από ζωή, να παραμείνουν ελεύθεροι και ανοιχτοί. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε ανάχωμα στις άνοστες καταθλιπτικές «εικόνες απ’ το μέλλον» μιας πόλης δίχως παγκάκια αλλά μόνο με τραπεζάκια, μιας πόλης με τα τσιμεντωμένα και φωταγωγημένα μονοπάτια στα άλση να διώχνουν τα λιγοστά πουλιά και τους «καλοστημένους» θάμνους να ξεριζώνονται και να ξαναφυτεύονται ανάλογα με το τι επιβάλλουν οι μίζες της Unison και κάθε ιδιωτικής εταιρίας που θέλει να κάνει μπίζνες στο δημόσιο χώρο με δημοτικά χρήματα από τις δικές μας τσέπες.

Χαιρετίζουμε τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων από το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων που με τον αγώνα τους κέρδισαν την απόσυρση της Unison από το πάρκο και την αθώωση των 6 συναγωνιστών/τριων που με βία συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου που στέκεται απέναντι στην έναρξη των εργασιών ανάπλασης του κτήματος Δρακόπουλου στα Πατήσια, τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνου – Ακ. Πλάτωνα – Σεπολίων που υπερασπίζεται τον πνεύμονα πρασίνου της Ακαδημίας Πλάτωνα που απειλείται απ’ τα σχέδια καταστροφής του για τη δημιουργία Μουσείου, την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου που εδώ και πάνω από 20 χρόνια υπερασπίζεται τον Λόφο Φιλοπάππου και τις γύρω γειτονιές, την Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» που δίνει καθημερινά μάχες για τη διάσωση της πλατείας, καθώς και κάθε συλλογικό εγχείρημα που μάχεται για την υπεράσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων, από την Αθήνα μέχρι τα Άγραφα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΕΞΩ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις