«Μαλαματίνα» | Εκδικητική εργοδοσία: απέλυσε τους προέδρους δύο Σωματείων | Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας, 29/9, 5.30μμ.

Σε δύο εκδικητικές απολύσεις προχώρησε, σήμερα, η εργοδοσία της «Μαλαματίνα», δύο απολύσεις συνδικαλιστών που πρωτοστατούν στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με τις πλάτες της κυβέρνησης που έχει θέσει στην υπηρεσία της εργοδοσίας τα ΜΑΤ για να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και να περάσουν οι απεργοσπάστες στην οινοποίια, απέλυσε: τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγίδη (είχε χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στο Kαλοχώρι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» γεμάτος μώλωπες, αφού έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, φέροντας τραύματα σε κεφάλι, θώρακα και πόδια) και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννης Φραγγίδης

Αντιδρώντας, συνδικάτα πραγματοποιούν την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη και ώρα 5.30μμ., κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων (των 2 παραπάνω και των προηγούμενων 15), καθώς και την υπογραφή υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Τους εργαζομένους και το Σωματείο «Μαλαματίνα» δεν τους πτόησε η καταστολή, τα ΜΑΤ και τα χημικά, δεν θα τους πτοήσουν οι απολύσεις συνδικαλιστών. Η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό!


Κινητοποίηση Σωματείου και εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» | Απαίτησαν να μην περάσουν οι απεργοσπάστες

Σωρεία παρανομιών στη «Μαλαματίνα» | Η απεργία των εργαζομένων συνεχίζεται και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας

Το εξώδικο του Σωματείου «Μαλαματίνα» για τη συνέχεια των επαναλαμβανόμενων απεργιών του (16-30/9)

Δ. Θεσσαλονίκης: Μια δημοτική αρχή υπέρ της αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ και της απεργοσπασίας και καταστολής στη «Μαλαματίνα»

 

Print Friendly, PDF & Email