19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σωματείο ΓΝ «Ασκληπιείου» Βούλας: Δίνουμε όλοι αγωνιστικό «παρών» την ημέρα της δίκης της προέδρου ΟΕΝΓΕ (28/9)

Πρόσφατα

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ «Ασκληπιείο Βούλας» | Καταγγελία για τη συνδικαλιστική δίωξη και δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου

Καταγγέλλουμε τη δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου. Η συνάδελφος οδηγείται σε δίκη στις 28/11 για παράβαση του νόμου Χρυσοχοΐδη, δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας (24/9/2020) αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

Η κυβέρνηση με αυτή την ενέργεια επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού, βάζοντας στο στόχαστρο συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ είναι σε εξέλιξη προανάκριση σε βάρος και άλλων συναδέλφων, που επιμένουν να διεκδικούν δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.

Σέρνουν στα δικαστήρια, με τον χουντικής έμπνευσης νόμο Χρυσοχοϊδη για την απαγόρευση των συναθροίσεων, αυτούς που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία. Ο ίδιος νόμος αξιοποιήθηκε και για την απρόκλητη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά, γκλομπς και αύρες σε βάρος φοιτητικών συλλόγων στις 17/09/2022 με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων φοιτητών.

Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Δίνουμε όλοι αγωνιστικό «παρών» την ημέρα της δίκης 28/11/2022 στα δικαστήρια.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις