5.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025

Πρωτοβουλία ΠΕ | Προσφυγή Κεραμέως κατά ΔΟΕ | Μαζικά συγκεντρωνόμαστε στα Δικαστήρια Ευελπίδων | 26/9, 12.30μμ.

Πρόσφατα

Δευτέρα 26/9 | Συγκέντρωση Δικαστήρια Ευελπίδων, 12.30μμ, Κτήριο 5

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Όπως έχουμε αναδείξει από την αρχή της φετινής χρονιάς, συνεχίζοντας τον σημαντικό αγώνα της προηγούμενης περιόδου και τη μάχη κατά της αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε ο κλάδος, για να βρεθούμε απέναντι στη λογική των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και των εκπαιδευτικών ομίλων απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, που στρώνουν το δρόμο της ατομικής αξιολόγησης και διαμορφώνουν κάστες αξιολογητών, εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και κατηγοριοποίησης μέσα στους συλλόγους διδασκόντων.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που κυκλοφόρησε το σχετικό έντυπο η δήλωση της απεργίας-αποχής υπογράφεται ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία από τους/τις συναδέλφους όλου του φάσματος, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες, διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/ους, δεδομένο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καθολική συμμετοχή, αλλά και νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης και σε αυτήν την κρίσιμη μάχη.

Η Κεραμέως δεν κατάφερε να βρει τους πρόθυμους που αναζητούσε στα σχολεία και με άλλη μια ολοκληρωτικού τύπου πρακτική, παρέδωσε εξώδικο για την απεργία αποχή της ΔΟΕ στις 11.30 της Πέμπτης 22/9 το πρωί και ορίστηκε δικάσιμος στις 13.00 το μεσημέρι! Η δικαιοσύνη τους για τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κινείται με αστραπιαία ταχύτητα! Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9 Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στον δρόμο! Η Κεραμέως, πατώντας στον νόμο Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει, τρίτη φορά, μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή!

Μόνο μια επιλογή έχουμε. Υπογράφουμε ΤΩΡΑ όλες και όλοι τη δήλωση της απεργίας- αποχής. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισεες σε όλες τις σχολικές μονάδες να ολοκληρώσουν καθολικά τη συλλογή των υπογραφών, να πρωτοκολλήσουν το σχετικό έντυπο με τις υπογραφές και να το αποστείλουν στους τοπικούς συλλόγους.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ηχηρή! Τη Δευτέρα να είμαστε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα δικαστήρια! όπως και στην 11η Οκτώβρη , όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης την Δευτέρα 26/9 να είναι στο δρόμο! Με δύναμη και μαχητικότητα για το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.. Να ακολουθήσουν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και απεργιακές μορφές κλιμάκωσης του αγώνα, που θα συναντήσουν και τους φοιτητές που βρίσκονται στο δρόμο.


ΔΟΕ, ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας, συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων κατά νέας προσφυγής Κεραμέως | Στήριξη από ΑΔΕΔΥ | 26/9, 12.30μμ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις