13.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Σύλλογος Καισαριανής: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο δημαρχείο (28/9)

Πρόσφατα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ 
ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9/2022, ΩΡΑ 11πμ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, της 14ης Σεπτεμβρίου, αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του δήμου, από τις 11πμ έως το τέλος του ωραρίου και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Καισαριανής.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για:

1. Την αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους, για τις αλλοπρόσαλλες, αδικαιολόγητες και εκδικητικές μετακινήσεις, κάθε λίγο και λιγάκι, του προσωπικού, από την μια υπηρεσία στην άλλη και για τις απειλές που υφίσταται και κλήσεις σε απολογία. Δεν είναι τυχαίο ότι, λόγω αυτής της κατάστασης, παρατηρείται κύμα φυγής εργαζομένων με συνταξιοδοτήσεις και με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, καθώς και με την άρνηση ανάληψης θέσεων ευθύνης!

2. Τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου που έχει ανοίξει το δρόμο στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ανάθεση παράλληλων και αλλότριων καθηκόντων σε εργαζόμενους, στις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πνευματικό Κέντρο έδιωξαν όλο το προσωπικό για να ανατεθούν οι εργασίας στην ΚΟΙΝΣΕΠ και σε άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ η καθαριότητα, το πράσινο και τα τεχνικά συνεργεία παθαίνουν μπλακ άουτ μόλις φεύγουν οι συμβασιούχοι. 

Και ενώ είναι δραματική η έλλειψη προσωπικού, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην πρόσληψη των 14 μόνιμων εργαζομένων που ζήτησαν να μετατεθούν στο δήμο μας με την κινητικότητα, ούτε προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη των 5 μονίμων εργαζομένων που επιλέχτηκαν από πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, ενώ συνεχίζεται η αιμορραγία του δήμου από τη φυγή εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

3. Τη μη χορήγηση των ΜΑΠ και του γάλακτος για το 2022, τη μη διενέργεια, των προβλεπόμενων από τις ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές εργασίας, για την μη καταβολή των υπερωριών, από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, την μη απόδοση του επιδόματος covid, που αποφασίστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να δοθεί ως υπερωριακή αμοιβή στους εργαζόμενους των ΚΕΠ, καθώς και για τις καθυστερήσεις πληρωμής της μισθοδοσίας συμβασιούχων εργαζομένων, που σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου, οδηγούν με βεβαιότητα στον κίνδυνο της μη τακτικής καταβολής της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων.

Η πολιτική των απευθείας αναθέσεων και των αθρόων προσλήψεων ειδικών συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, από την παρούσα δημοτική αρχή, επιδείνωσε τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετούν τις επιταγές του κεφαλαίου, και η ευθυγράμμιση της ΚΕΔΕ και της δημοτικής αρχής.

4. Την απειλούμενη περικοπή των χρωστούμενων ημερών κανονικής αδείας, των παρελθόντων ετών, που δεν δόθηκαν στους εργαζόμενους, με ευθύνη της υπηρεσίας και την μη κανονική χορήγηση των ρεπό, για όσους εργαζόμενους υποχρεούνται να δουλεύουν Σάββατο .

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι εφεύρεση του ΔΣ. Είναι πραγματικά, καθημερινά προβλήματα που επηρεάζουν τις ζωές μας και τις θέτουν ακόμη και σε κίνδυνο, όταν εργαζόμαστε χωρίς ΜΑΠ και με απαρχαιωμένο και μη συντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η ακρίβεια, ο υψηλός πληθωρισμός και οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών ειδών λαϊκής κατανάλωσης, των καυσίμων, της ενέργειας και του ρεύματος, εξαϋλώνουν τα πενιχρά εισοδήματά μας, και σε συνδυασμό με την μη καταβολή των υπερωριών, των ΜΑΠ και του γάλακτος, κάνουν την καθημερινότητά μας πιο δύσκολη και το μέλλον μας βαρύ και καταθλιπτικό.

Το ΔΣ σας καλεί, όλους και όλες, να συμμετέχετε μαζικά στις κινητοποιήσεις, στη συνέχιση της αποχής από οποιαδήποτε υπερωριακή εργασία, καθημερινής, Κυριακής ή Αργίας, μέχρι την τακτική μηνιαία καταβολή τους.

Η μαζική συμμετοχή, όλων μας, στη στάση εργασίας, την Τετάρτη 28/9/2022, από τις 11πμ έως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στο δημαρχείο, θα δώσει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρέπεια, απαιτούν το σεβασμό της προσωπικότητάς τους και τα δικαιώματά τους στην εργασία.

23-09-2022


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 23-09-22 πραγματοποιήθηκε στο χώρο των συνεργείων (γκαράζ) αυτοψία από κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας μετά από καταγγελία του Σωματείου μας (31-08-22) για τη μη χορήγηση Ατομικών Μέσων Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους για το έτος 2022, τη μη ύπαρξη γιατρού εργασίας ,καθώς και το μη εμβολιασμό των εργαζομένων ( τετάνου, ηπατίτιδας κτλ) όπου λόγω της φύσεως της εργασίας τους ,εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρό για την υγεία τους. Η επιθεώρηση εργασίας έδωσε προθεσμία στη Δημοτική Αρχή 20 ημέρες για να δρομολογήσει τα παραπάνω ζητήματα που με την αναλγησία της συσσωρεύονται και διαιωνίζονται κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας.

Συνάδελφοι, για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάθε μέρα θα πρέπει να δίνουμε αγώνα ακόμα και για τα αυτονόητα. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με μαζικές διαδικασίες οργανώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας, της ασφάλειας της ζωής μας και σας καλούμε να συμμετέχετε στη στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο στις 28-09 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο στις 11 το πρωί.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις