ΕΑΠ Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Ενημερωτικό σημείωμα για τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες

Η ΕΑΠ καλωσορίζει τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής και τους εύχεται καλή δύναμη. Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών ορίζεται ότι σε περίπτωση διορισμού ή πρόσληψης υπαλλήλων που έχουν ήδη κατά τον χρόνο του διορισμού ή πρόσληψης τέκνο ηλικίας έως τεσσάρων ετών, είναι επιτρεπτή η χορήγηση ολόκληρης της συνεχόμενης άδειας για ανατροφή τέκνου, διάρκειας εννέα (9) μηνών, εφόσον αυτό είναι δυνατό με βάση την ηλικία του τέκνου. Ορίζεται, επίσης, ότι όσοι νεοδιόριστοι υπάλληλοι έλαβαν αναλογία 9μηνης άδειας ανατροφής κατ΄ εφαρμογή της εγκυκλίου του 2008, δικαιούνται, εφόσον το τέκνο δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα τέσσερα (4) έτη, να λάβουν το υπόλοιπο της 9μηνης άδειας ανατροφής που δεν τους είχε χορηγηθεί, εφόσον υπολείπεται επαρκές διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των τεσσάρων (4) ετών του τέκνου.

Συναδέλφισσες/οι

Η ΕΑΠ σας καλεί να συσπειρωθείτε στο σωματείο και μέσ’ από κει να δώσουμε μαζικά και συλλογικά τους δύσκολους αγώνες που έρχονται. Στο επόμενο διάστημα ενωμένοι και δυνατοί οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, μονιμοποίηση των συναδέλφων αναπληρωτών μέσα από μόνιμους, μαζικούς διορισμούς, ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που μέσα από αξιολογήσεις, μέντορες , συντονιστές, τράπεζες θεμάτων και ελάχιστες βάσεις εισαγωγής επιχειρεί να αλλάξει το DNA της δημόσιας εκπαίδευσης και να μετατρέψει τα δημόσια σχολεία σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα αντίστοιχα μορφωτικά των μαθητ(ρι)ών. Παράλληλα, οφείλουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κρατήσουμε όρθια τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Κόντρα στις δυνάμεις καταστολής που ανοίγουν τα κεφάλια των παιδιών μας , επειδή διεκδικούν δασκάλους και όχι αστυνομικούς στα πανεπιστήμια, κόντρα στον νόμο Χατζηδάκη που μας απαγορεύει την απεργία και βάζει στον γύψο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα , δηλώνουμε με αποφασιστικότητα:

«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

Καλούμε

  • Την Τρίτη 27/9 στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στα Προπύλαια στις 7:00μ.μ ενάντια στην κρατική καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία

  • Την Πέμπτη 29/9 στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ, στη 1:15 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης, για να αποφασίσουμε πώς θα αντιδράσουμε στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και το δημόσιο σχολείο.

Print Friendly, PDF & Email