22.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Μέντορες, συντονιστές | Η Απεργία-Αποχή συνεχίζεται | ΣΕΠΕ «Αθηνά»: Να είμαστε όλοι/λες στα Δικαστήρια Ευελπίδων | 26/9, 12.30μμ.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ηχηρή! Τη Δευτέρα να είμαστε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα δικαστήρια! Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να κηρύξουν 24ωρη απεργία και όπως και στην 11η Οκτώβρη, όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης την Δευτέρα 26/9 να είναι στο δρόμο! Με δύναμη και μαχητικότητα για το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια

Πρόσφατα

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όπως έχουμε αναδείξει από την αρχή της φετινής χρονιάς, συνεχίζοντας τον σημαντικό αγώνα της προηγούμενης περιόδου και τη μάχη κατά της αξιολόγησης, καλούμαστε επιπλέον φέτος, συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε ο κλάδος, να βρεθούμε απέναντι στη λογική των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και των εκπαιδευτικών ομίλων απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, που στρώνουν το δρόμο της ατομικής αξιολόγησης και διαμορφώνουν κάστες αξιολογητών, εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και κατηγοριοποίησης μέσα στους συλλόγους διδασκόντων.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που κυκλοφόρησε το σχετικό έντυπο και ήδη στις περισσότερες σχολικές μονάδες η δήλωση της απεργίας-αποχής υπογράφεται ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία από τους/τις συναδέλφους όλου του φάσματος, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες, διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/ους, δεδομένο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καθολική συμμετοχή,  αλλά και νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης και σε αυτήν την κρίσιμη μάχη.

Η Κεραμέως δεν κατάφερε να βρει τους πρόθυμους που αναζητούσε στα σχολεία και με άλλη μια ολοκληρωτικού τύπου πρακτική, παρέδωσε εξώδικο για την απεργία αποχή της ΔΟΕ στις 11.30 της Πέμπτης 22/9 το πρωί και ορίστηκε δικάσιμος στις 13.00 το μεσημέρι! Η δικαιοσύνη τους για τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κινείται με αστραπιαία ταχύτητα! Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9 Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στον δρόμο! Η Κεραμέως, πατώντας στον νομό Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει, τρίτη φορά, μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή!

Μόνο μια επιλογή έχουμε. Υπογράφουμε ΤΩΡΑ όλες και όλοι τη δήλωση της απεργίας- αποχής. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε όλες τις σχολικές μονάδες να ολοκληρώσουν καθολικά τη συλλογή των υπογραφών, να πρωτοκολλήσουν το σχετικό έντυπο με τις υπογραφές και να το αποστείλουν στο μέιλ του συλλόγου Αθηνά μέχρι τη Δευτέρα 26/9 12μμ.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ηχηρή! Τη Δευτέρα να είμαστε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα δικαστήρια! Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να κηρύξουν 24ωρη απεργία και όπως και στην 11η Οκτώβρη, όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης την Δευτέρα 26/9 να είναι στο δρόμο! Με δύναμη και μαχητικότητα για το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Η απεργία-αποχή της ΔΟΕ ισχύει κανονικά! Αν το δικαστήριο την κρίνει παράνομη, η ΔΟΕ οφείλει να την επαναπροκηρύξει. Το ΔΣ του συλλόγου Αθηνά έχει αποφασίσει ότι αν για οποιονδήποτε λόγο μπλοκάρει η Α/Α της ΔΟΕ, ο σύλλογος θα προχωρήσει σε προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής μαζί με τους συλλόγους Π.Ε. ! Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία σε συντονισμό της δράσης μας για την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις