18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην εντατική και διασωληνωμένος ο Δήμος Καισαριανής; ‘Η πολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις Βοσκόπουλου;

Πρόσφατα

Ο Δήμος Καισαριανής:

1. Δεν έδωσε  τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) του 2021, στους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες, και ενώ έχει ληφθεί σχετική απόφαση στο δημοτικού συμβούλιο, από το Μάρτη, να δοθούν σε χρήμα, όπως προβλέπει ο νόμος  Ν. 4735/2020, άρθρο 60 «1. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) του δικαιούχου προσωπικού των ΟΤΑ που προβλέπονται στην υπ’ αρ. 43726/7.6.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (Β΄ 2208), τα οποία δεν χορηγούνται εντός του έτους, αποτιμώνται σε χρήμα, σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών…», ακόμα δεν έχουν δοθεί.

2. Σταμάτησε η χορήγηση του γάλακτος από 1/1/2022 σ’ όλους τους εργαζόμενους…γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, για το 2022 και δεν έχει γίνει ακόμα ο διαγωνισμός. Φαίνεται ότι το ρολόι στο δήμο πάει ένα χρόνο πίσω!

3. Έχει να πληρώσει τις υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων που είναι υποχρεωμένη να εργάζονται τις Κυριακές και τις Αργίες, από τον Μάρτη του 2022.

4. Καθυστερεί η πληρωμή των δεδουλευμένων, του Αυγούστου, των 9 εργαζομένων συμβασιούχων, των παιδικών σταθμών, παραμένουν στην εργασία, με δικαστική απόφαση.

5. Στη διαδικασία της κινητικότητας του τρέχοντος έτους, έφυγαν εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ δεν μετατάχθηκε κανένας στο δήμο μας. Υπενθυμίζουμε ότι είχαν ζητηθεί να πληρωθούν, με τη διαδικασία της κινητικότητας, 41 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, και ενώ προσήλθαν 14, στις συνεντεύξεις που είχαν οργανωθεί από την επιτροπή, δεν κλήθηκε κανένας να αναλάβει εργασία, γιατί αδυνατούσε ο δήμος να πληρώσει τη μισθοδοσία τους. Επισημαίνουμε την ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής, γιατί προϋπόθεση της προκήρυξης θέσεων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είναι και η διασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού.

6. Με τη προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν, για το Δήμο Καισαριανής, 5 θέσεις (μία θέση ΠΕ1 Διοικητικού – Οικονομικού, μία  ΠΕ πληροφορικής, μία ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, μία Πολιτικών Μηχανικών και μία ΤΕ22 Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Και ενώ, για τις θέσεις ΠΕ, έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες και θα μπορούσε ο δήμος να προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου, μ’ αυτούς τους εργαζόμενους, μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων, όπου θα μονιμοποιούνταν, φαίνεται ότι η δημοτική αρχή, επίσης προσανατολίζεται, να μην προσλάβει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, πάλι λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος

14 μόνιμοι εργαζόμενοι από την κινητικότητα και 4, μέχρι στιγμής, από την προκήρυξη 13Κ/2021, στερείται ο Δήμος Καισαριανής, σε μια περίοδο που υπάρχει έλλειψη προσωπικού, για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του. Κατά τα άλλα η παρούσα δημοτική αρχή έχει “φουσκώσει” τις δαπάνες μισθοδοσίας για μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους, αλλά και με τις απευθείας αναθέσεις για εργασίες που δεν είναι απαραίτητες και αναγκαίες, αλλά εξυπηρετούνε τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις πελατειακές σχέσεις, δεν αφήνει περιθώρια για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όλα λοιπόν αυτά και πολλά άλλα γίνονται και οι διοικούντες του δήμου διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα! Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 30/3/2022 εγκρίθηκε η καταβολή προκαταβολής, η οποία θα κρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2023!

Μήπως ο Δήμος Καισαριανής βρίσκεται στην εντατική, είναι διασωληνωμένος και η δημοτική αρχή μας κοροϊδεύει;


Πηγή: metaota.blogspot.com

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις