15.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Σύσκεψη της πρωτοβουλίας για μια νέα ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συνδικαλιστική συλλογικότητα στη Θεσσαλονίκη (11/9)

Πρόσφατα

Σύσκεψη της πρωτοβουλίας για μια νέα ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συνδικαλιστική συλλογικότητα στη Θεσσαλονίκη

Κυριακή 11/9 11πμ | ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51), 4ος όροφος

ΕΔΩ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Ζούμε σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών και δυνατοτήτων. Η παραγωγικότητα της εργασίας, οι τεχνολογικές και επιστημονικές κατακτήσεις δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουμε σήμερα καλύτερα, να δουλεύουμε λιγότερο με μεγαλύτερη ασφάλεια, να έχουμε περισσότερο και ποιοτικότερο ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση σε καλύτερη υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

Παρόλα αυτά οι δυνατότητες αυτές ψαλιδίζονται από το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, την κερδοφορία των λίγων σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της φύσης. Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν δυνατά, η ψαλίδα των ανισοτήτων ανοίγει, η φτώχεια βαθαίνει, οι δημοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα αμφισβητούνται, οι εργαζόμενοι ζούμε στην ανασφάλεια και τη δίνη νέων κρίσεων, σε οικονομικό, ενεργειακό, υγειονομικό, κοινωνικό επίπεδο.

Οι ανάγκες και οι δυνατότητες της εποχής μας απαιτούν ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα που έρχονται από πολλές πλευρές του πλανήτη, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ινδία, την Αγγλία και την Ευρώπη, δείχνουν τις νέες αναζητήσεις των εργαζομένων σήμερα, τα σύγχρονα αγωνιστικά σκιρτήματα που δημιουργούν ρωγμές στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.

Για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο να εξηγήσουμε ότι τα μέτρα των τελευταίων κυβερνήσεων είναι αρνητικά, όσο να επαναφέρουμε την συλλογική αυτοπεποίθηση ότι μπορεί ο κόσμος της εργασίας να κατακτήσει νίκες.

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για μια νέα ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συνδικαλιστική συλλογικότητα για τις σημερινές (10/9) κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Ιδρύοντας μια νέα συνδικαλιστική ανεξάρτητη ενωτική κίνηση εργαζομένων, επιδιώκουμε να είμαστε βαθιά ταξικοί-ες στο περιεχόμενο των στόχων, πλατιά ενωτικοί/ές στην απεύθυνσή μας εντός των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Δημιουργούμε μία εργατική συλλογικότητα που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος στη χώρα, ούσα όμως ταυτόχρονα παιδί της δικής της εποχής, με όραμα μια κοινωνία εργατικής χειραφέτησης.

Με ανοιχτή, δημοκρατική και πανελλαδική συγκρότηση.

Με οριοθέτηση απέναντι στις λογικές της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συνολικότερα των συνδικαλιστικών ρευμάτων που έχουν γίνει απολογητές μνημονιακών πολιτικών. Με απόσταση από σεχταριστικές λογικές και «ιδιοκτησιακές» πρακτικές, που εμφανίζονται σε διάφορα ρεύματα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με συμβολή στην συμπόρευση και την ενοποίηση συνδικαλιστικών εκφράσεων, όπως κάνουμε και με την ίδια τη δημιουργία αυτής της συλλογικότητας και επιδίωξη να συγκροτούμε πλατιά αγωνιστικά σχήματα στους χώρους δουλειάς, με μετωπική λογική.

Έχοντας ουσιαστική μετωπική λογική και απευθύνοντας διαρκές κάλεσμα για συμπόρευση και κοινή δράση στα άλλα αγωνιστικά ρεύματα. Έχοντας επίγνωση ότι οι στόχοι μας δεν υπηρετούνται από εγκλωβισμούς στη λογική των «συμβολισμών» στο επίπεδο των «χωροταξικών διαχωρισμών».

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο συνδικαλιστικό κίνημα του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Μια γενιά που συμμετέχει για πρώτη φορά σε μάχες στους χώρους δουλειάς, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όσο και στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σωματείων.

Με νεανικό εξωστρεφές στίγμα και την αξιοποίηση των νέων μορφών επικοινωνίας. Συγκρουόμενοι και στο εσωτερικό μας με τον συνδικαλισμό της ανάθεσης που οδηγεί στην αναπαραγωγή της γραφειοκρατίας.

Ιδρυτική Συνέλευση για μια νέα ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συνδικαλιστική κίνηση | Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (17/9)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις