3.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Παγχιακή κινητοποίηση για την απαξίωση της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και τον αποδεκατισμό του νοσοκομείου (7/9)

Πρόσφατα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/09/22 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!!!

ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συμμετοχή στην παγχιακή κινητοποίηση για την υγεία 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2022, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου, και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ., ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ 3ωρη στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του Νομού Χίου την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 12:00 έως τις 3:00μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να διευκολυνθούν για να μετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου..


ΣΕΣΝΟΧ: Ξεσηκωμός τώρα πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα

Το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ συνυπογράφει το κοινό πλαίσιο αγώνα, δράσης  και διεκδίκησης για την ενίσχυση της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας υγείας και του ΕΚΑΒ του Νησιού μας και  θα συμμετάσχει στην παγχιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚ Χίου και τους λοιπούς συνδικαλιστικούς φορείς την Τετάρτη 7/9/2022 στις 13.00. 

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού ζουν στην ανασφάλεια, με ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο, σχεδόν ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις! 

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ γιατί λογαριάζουν την υγεία μας ως βάρος και περιττό κόστος και εμάς ως πελάτες. Έχουν όλοι τους κριθεί και κρίνονται μέχρι σήμερα στην πράξη ως κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις ή τοπικοί παράγοντες στο Δήμο ή την Περιφέρεια.

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Όλοι και όλες, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.  Προσλήψεις σε όλες  τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, ακτινολόγου, αιματολόγου, φυσιάτρου, ενδοκρινολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ κ.λπ.).
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.
  • Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ . Άρση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών, να δοθεί ένα   τέλος πια σε αυτή την  κοροϊδία και να επιστρέψουν στην εργασία τους όλοι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι!!!

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!


ΕΛΜΕ Χίου: Αγωνιστική δράση για τη στελέχωση της υγείας στη Χίο

Η ΕΛΜΕ Χίου ανησυχεί με την υπάρχουσα κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και διεκδικεί την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στο νησί.

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι της Χίου ζουν στην ανασφάλεια με σχεδόν ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις!

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ. Ας μας αποδείξουν για πρώτη φορά το αντίθετο.

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε τα μέλη μας να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση!

Όλοι και όλες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9/22 στις 13:00.

Απαιτούμε:

– Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

– Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

– Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

– Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όχι άλλα θύματα  – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!


Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου κατά Συλλόγου Εστίασης

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σύλλογος της Εστίασης δεν χαρίζει ούτε μερικές ώρες, ούτε «ένα λεπτό», όπως λέει χαρακτηριστικά η πλειοψηφία των εκπροσώπων για να διεκδικήσουμε καλύτερη υγεία! Αλλά από την άλλη, λένε ναι σε ένα 24ωρο κλείσιμο… όχι όμως τώρα… Αλήθεια, πότε αν όχι τώρα; Όταν θρηνήσουμε κι άλλο νεκρό; Όταν αρνείσαι να κλείσεις τα μαγαζιά για λίγες ώρες, πως διατίθεσαι να τα κλείσεις για ένα 24ωρο; Είπαν επίσης, ότι η κινητοποίηση δεν είναι καλά προετοιμασμένη. Γιατί έλλειψαν από τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας που κάλεσε ανοιχτά και όλους τους φορείς το Εργατικό Κέντρο Χίου; Οι ίδιοι θα κάνουν κάτι μέχρι την Τετάρτη για να την προετοιμάσουν; Δια αντιπροσώπων αγώνας δεν γίνεται.

Είναι στη Διοίκηση ενός συλλόγου, αποσιωπώντας τα εξής: Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι ένα τμήμα των εργοδοτών ζητούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν πίσω τα δώρα και το επίδομα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Έχουν ανασφάλιστους ή ημιανασφάλιστους  τους εργαζόμενους… Χρεώνουν την καθαρίστρια των μαγαζιών στους εργαζόμενους… Δεν τους είδαμε ποτέ να καταδικάζουν δημόσια όταν ορισμένοι βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν ώρες ατέλειωτες, όταν δουλεύουν τζάμπα για να ετοιμάσουν το μαγαζί σε εορταστικές μέρες, όταν πληρώνουν διανομείς, σερβιτόρους, λάντζα με λιγότερα από 4€ την ώρα (στην καλύτερη περίπτωση), όταν χρεώνουν 3,5€ τον καφέ, δηλαδή με 50 καφέδες έχουν βγάλει τα μεροκάματα της μιας βάρδιας…

Θα μπορούσαν οι ίδιοι να ζήσουν με αυτά τα μεροκάματα;

Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους, όπως και ότι δεν αφορούν όλους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν οι εργοδότες τους να κλείσουν τα μαγαζιά για να κατέβουν στην συγκέντρωση. Από τις 12:00πμ έως τις 3:00μμ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τώρα είναι η στιγμή να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού. Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουν το ανάστημά τους και να πουν: «ΑΠΕΡΓΩ»!

ΟΛΟΙ εκείνες τις ώρες πρέπει να αφήσουν τους δίσκους, λάντζες, τηγάνια, μαχαίρια και να έρθουν στην πλατεία που είναι το μεγάλο ραντεβού, για να έχουμε περίθαλψη σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Σύμφωνα με αυτό που αξίζει στα παιδιά μας. Σύμφωνα με αυτό που αξίζει στη Χίο!

Γιατί, αξίζει να θυσιάσουμε τα ελάχιστα που παίρνουμε για ένα σκοπό που είναι πάνω από όλα και οι κυβερνήσεις γαλάζιες, πράσινες, ροζ όχι μόνο δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή, μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια μειώνοντας κάθε χρόνο τα κονδύλια για την υγεία, την ιδιωτικοποιούν και αποψιλώνοντας τις όποιες δημόσιες δομές.

Να μη φτιαχτεί ούτε ένας καφές στα μαγαζιά.

Κανένας εργαζόμενος να μη φτιάξει, σερβίρει, διανείμει καφέ εκείνες τις ώρες. Να τους φτιάξουμε στην πλατεία, για να ενισχύσουμε τον αγώνα των απεργών στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ! Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του αγώνα τους, που στέκονται ηρωικά πάνω από ένα μήνα για να παρθούν πίσω οι 15 παράνομες απολύσεις και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κι επειδή δεν λυγίζουν πριν από μερικές μέρες τους έστειλαν τα ΜΑΤ!

Καλούμε όλους τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, να συνεδριάσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, να πάρουν μαζικά αποφάσεις  συμμετοχής και να καλέσουν τους συναδέλφους μας στην κινητοποίηση.

Να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ενάντια στις κυβερνήσεις που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ:

Μετράμε νεκρούς- Μετράτε τον παρά. Δεν θα επιτρέψουμε νεκρό άλλη φορά!


Ιατρικός- Δικηγορικός Σύλλογος Χίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου ανακοινώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00, για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει ανακύψει στο νησί μας, της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας, ως κοινωνοί μιας άνευ προηγουμένου επικίνδυνης κατάστασης στο νησί μας, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς και κατάλληλης στελέχωσης του ΕΚΑΒ. 

Το πρόβλημα αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Χίου, καθώς στις περιπτώσεις που περισσότερες ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν ταυτόχρονα, οι πολίτες βιώνουν καταστάσεις αρμόζουσες στη «σανίδα του Καρνεάδη», γεγονός που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας. 

Παράλληλα, η κατάσταση αυτή θίγει και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι υπό περιστάσεις εξαναγκάζονται ακόμη και να επιλέξουν μεταξύ των επειγόντων περιστατικών ποιο θα λάβει προτεραιότητα, βιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τραγικό ηθικό δίλημμα. 

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση, την οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, διότι αφορά στο υπέρτατο αγαθό της ζωής.


Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ δηλώνει παρών και θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία – στελέχωση του ΕΚΑΒ, για τον λόγο αυτό καλεί όλα τα μέλη και την Ναυτική Οικογένεια της Χίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στις 13:00.  

Συνάδελφοι, απόμαχοι και Μάχιμοι, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, ήρθε πάλι η ώρα να βγούμε στους δρόμους, να γεμίσουμε για άλλη μια φορά την πλατεία, αλλά αυτή την φορά θα είναι για την ΥΓΕΙΑ, για την….. ΖΩΗ μας!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

– Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

– Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

– Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ «ΠΑΡΑΤΑΣΗ» ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ….ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ… ΓΙΟΚ!!!


Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας με αιχμή την υγεία, την ειδική αγωγή, την ακρίβεια που εξαγγέλλονται από συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αναδείξαμε τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας, τις διαχρονικές ελλείψεις και τα προβλήματα. Στη Χίο, για μια ακόμα φορά  καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας, όλους τους φορείς εργαζομένων στη Υγεία και όχι μόνο, να πάρουν αποφάσεις και να στηρίξουν το ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ και να συμμετάσχουν στη Παγχιακή κινητοποίηση στις 7 Σεπτέμβρη 2022 στη πλατεία Βουνακίου στις 13,00μμ.

Επιλέγουμε ως κομβικά ζητήματα αυτά της αποκατάστασης των κινητικά αναπήρων, που έχει σταματήσει λόγω της αποψίλωσης των ΚΕΦΙΑΠ στα νησιά, της υποστελέχωσης της Υγείας, της Ειδικής Αγωγής,  της ακρίβειας. Ενάντια στην πολιτική του λεγόμενου «νέου ΕΣΥ» και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αναπηρία, που οδηγούν στην εξαθλίωση και την παραπέρα εμπορία της ίδιας της ζωής και των αναγκών μας, απαιτώντας γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος. Μονάχα με ένα αποκλειστικά Ενιαίο φορέα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με επίκεντρο τις ανάγκες μας, μπορεί να υπάρξει απρόσκοπτη πρόσβαση των Α.με Α. και των χρονίως πασχόντων στα υψηλού κόστους φάρμακα, στα υλικά, στη διάγνωση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Πλήρη στελέχωση των ΚΕΦΙΑΠ όπου υπάρχουν  (Χίος, Σάμος, Λέσβο), αλλά και γενικά μέριμνα για την αποκατάσταση των συναδέλφων κινητικά αναπήρων, με φυσιοθεραπευτές, φυσίατρους. Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι συνάδελφοι μας, κατά κανόνα άνεργοι ή με πενιχρά επιδόματα (όπως άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, κακώσεις, τραυματισμοί κ.α.) να αναζητούν Κέντρα Αποκατάστασης φεύγοντας από τα νησιά με απαγορευτικά κόστη  (χιλιάδες ευρώ ανά μήνα, έξοδα μετακίνησης κλπ). Πρόκειται για απαίτηση που ταλανίζει εκατοντάδες κόσμο, αναδεικνύεται ως κρίσιμο στοιχείο στη θεραπεία από σχετικούς γιατρούς, όπως αναδείχτηκε πρόσφατα στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Σωματείο ΑμεΣΚΠ Χίου.

Άμεση λύση του κτιριακού των Νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη σε μόνιμο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με βάση τις ανάγκες του κάθε νησιού. Επαρκείς αίθουσες με προσωπικό για χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, αιμοκάθαρση με κλιμάκια και στις απομακρυσμένες περιοχές (εντός των δομών της ΠΦΥ) όπου συνάδελφοί μας ταλαιπωρούνται με δυσβάσταχτες μετακινήσεις, κόπο και επιπλέον έξοδα. Συνολική στελέχωση της διαλυμένης ΠΦΥ των Κέντρων Υγείας, των Πολυδύναμων Ιατρείων, Αγροτικών Ιατρείων καθώς και μονάδες παρακολούθησης χρονίως πασχόντων.

Πλήρης στελέχωση της λειτουργίας των Ψυχιατρικών μονάδων και  δημιουργία νέων, όπου χρειάζεται στα Γενικά Νοσοκομεία με βάση τις ανάγκες και διασφάλιση της λειτουργίας τους, ενίσχυση των Κοινωνικών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (όπως Κέντρα ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Κινητές μονάδες, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα κ.α.)

Δημιουργία σε κάθε Δήμο της Περιφέρειάς μας Δομών Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης, Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, και Φροντίδας γονέων παιδιών με αναπηρία. Κανείς μόνος σε ένα κυκεώνα αναζήτησης θεραπειών και διάγνωσης.

Συνολική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στην Ειδική Αγωγή, χωρίς συστεγάσεις με επαρκείς αίθουσες και μόνιμο Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό προσωπικό και ειδικότητες (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α.), ανάλογα με τις ανάγκες. Ανέγερση νέων σχολείων όπου χρειάζεται ώστε κανένα παιδί να μη βρίσκεται εκτός ειδικής αγωγής. Άμεση φροντίδα στα παιδιά που ολοκληρώνουν τα ΕΕΕΕΚ για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους. Όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, να γίνουν προσβάσιμες με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες. Ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, με κρατική ευθύνη χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην Ιδιωτική Υγεία – πρόνοια – Ειδική αγωγή, με ωμό και κυνικό εκβιασμό, για την εξυπηρέτηση των κερδών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, πολιτική που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, στέλνοντας τους συναδέλφους, μακριά από τα νησιά, που κατοικούν μόνιμα. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο! Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που μας αναγκάζει να διαλέξουμε κυριολεκτικά, ανάμεσα στην επιβίωση και την εξυπηρέτηση των αναγκών  μας , για την υγεία!

Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα και κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.

Άμεση απαλλαγή των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων, από τα ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.

Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22. Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€. Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές, των Χριστουγέννων, του Πάσχα και το καλοκαίρι. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.)

Άμεση κατάργηση του νόμου που υποχρεώνει τους ανασφάλιστους να συνταγογραφούν και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο στα Δημόσια νοσοκομεία. Διατήρηση του δικαιώματός τους για συνταγογράφηση σε ιδιώτες γιατρούς και στα φαρμακεία.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση του ρεύματος κατά 50% για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος – κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

Να σταματήσει ο ιδιότυπος αποκλεισμός των νησιωτών στα νησιά!

– Συχνότερα δρομολόγια πλοίων με σύγχρονα – ασφαλή πλοία μεταξύ των νησιών και μεταξύ νησιών και Ηπειρωτικής Ελλάδας, με δραστική αύξηση των καμπινών ΑμεΑ σε όλα τα επιβατικά πλοία. Αναβάθμιση των υποδομών με σύγχρονα και ασφαλή αμαξίδια μετακίνησης, εξειδικευμένο προσωπικό, καμπίνες, αναβατόρια και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για ΑμεΑ, χρόνιους πάσχοντες και άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα.

– Δραστική μείωση στο μισό των εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια με ποσοστό 50% για ΑμεΑ και για συνοδό. Δωρεάν μετακίνηση εκτός νησιών για ΑμεΑ και για συνοδό για απαραίτητες ιατρικές πράξεις με βεβαίωση γιατρού και ανεξαρτήτως ποσοστού.


Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ

Το Δ.Σ καλεί τα μέλη του Σωματείου να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων ,την Τετάρτη 7/9/2022 ,στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Βουνακίου για το καυτό ζήτημα της υγείας.Για την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ ,της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας στο νησί, για να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς συμπολίτες μας.


Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ

Το Σωματείο Συνταξιούχων  (πρώην) ΙΚΑ, ενημερώνει τα μέλη του ότι το σωματείο θα συμμετάσχει ενεργά στην κινητοποίηση και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία και την στελέχωση κάθε δομής υγείας στο νησί μας την Τετάρτη 07/09/2022 και ώρα 12.00 στην πλατεία Βουνακίου.


Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χίου

Ως  Ένωση Γονέων Νομού Χίου , στηρίζουμε τη διαμαρτυρία για την Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, γιατί  αφορά την υγεία όλων μας και κυρίως των παιδιών μας.

Καλούμε, όλους τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων του νησιού μας καθώς και όλους του γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 7/9 και ώρα 13:00, στην πλατεία Βουνακίου.


Ένωση  Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού  Χίου

Η ‘Ενωση  Φοροτεχνικών Λογιστών  Ελευθέρων  Επαγγελματιών Νομού  Χίου  καλεί  όλους  τους  συναδέλφους  όπως  παρευρεθούν στην  κεντρική  Πλατεία  της  Χίου, την Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου  και  ώρα  1 μ.μ. και  απαιτεί:

– Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

– Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

– Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).

– Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΧΙΟΥ (ΕΣΤΙΑΣΗ & ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΧΙΟΥ)

Το Σωματείο έχοντας γνώμονα την στήριξη κάθε προσπάθειας που γίνετε για την διασφάλιση της υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας , Δηλώνει ομόφωνα το παρόν στην κοινητοποίηση της Τετάρτης 07/09 στην κεντρική πλατεία της Χίου και ζητάει από όλους τους επαγγελματίες της εστίασης να βρίσκονται εκεί με τους εργαζόμενούς τους για την στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου με προσωπικό που ήδη δικαιούται ,έτσι ώστε να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα ασθενοφόρα για την καλύτερη ασφάλεια των ανθρώπων που διαμένουν στο νησί σε περίπτωση συμβάντος χωρίς να απειλείται καμία ανθρώπινη ζωή . Προτεραιότητα στην υγεία των πολιτών και των επισκεπτών μας!!!


ΠΣΑΜΕΑ

Ανταποκρινόμαστε στο αγωνιστικό κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ με αιχμή την υγεία. Στηρίζουμε το αγωνιστικό πλαίσιο δράσης των Φορέων του νησιού και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την Υγεία στις 07 Σεπτεμβρίου στη πλατεία Βουνακίου στις 13,00μμ.

Η κατάσταση στη Χίο, έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

• Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου και μαστογράφου. Ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

• Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Αναβάθμιση και  πλήρη στελέχωση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπως γιατρούς (φυσίατρο), και ειδικούς θεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ.  Τα   Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. έχουν περιέλθει στη διοίκηση των γενικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να τα αποψιλώσουν, αποσπώντας το προσωπικό που χρειάζονταν. Τα Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. είναι η μοναδική προνοιακή δομή στην οποία τα Α.μεΑ. θα έπρεπε να καταφεύγουν για θεραπείες.

• Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.

• Στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με όλες τις ειδικότητες ιατρών όπως Ογκολόγο, ακτινολόγο, αιματολόγο, δεύτερο νευρολόγο, φυσίατρο. Στελέχωση της ΠΦΥ.

• Γενναία χρηματοδότηση της Α’& Β’/θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης. Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων. Όλα αυτά ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης.

• Κανένας συνταξιούχος Ναυτικός χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

• Συνολική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, χωρίς συστεγάσεις με επαρκείς αίθουσες και μόνιμο Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό προσωπικό και ειδικότητες (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α.), ανάλογα με τις ανάγκες. Επιτέλους, ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου. Κανένα παιδί εκτός ειδικής αγωγής. Άμεση φροντίδα στα παιδιά που ολοκληρώνουν τα ΕΕΕΕΚ για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους. Όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, να γίνουν προσβάσιμες με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες. Ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, με κρατική ευθύνη χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη. 

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος – κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

– Συχνότερα δρομολόγια πλοίων με σύγχρονα – ασφαλή πλοία μεταξύ των νησιών και μεταξύ νησιών – ηπειρωτικής Ελλάδας, με δραστική αύξηση των καμπινών ΑμεΑ σε όλα τα επιβατικά πλοία. Αναβάθμιση των υποδομών με σύγχρονα και ασφαλή αμαξίδια μετακίνησης, εξειδικευμένο προσωπικό, καμπίνες, αναβατόρια και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για ΑμεΑ, χρόνιους πάσχοντες και άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα.

– Δραστική μείωση στο μισό των εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια με ποσοστό 50% για ΑμεΑ και για συνοδό. Δωρεάν μετακίνηση εκτός νησιών για ΑμεΑ και για συνοδό για απαραίτητες ιατρικές πράξεις με βεβαίωση γιατρού και ανεξαρτήτως ποσοστού.


Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας

Το τοπικό συμβούλιο Λαγκάδας καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική,  τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων,  που έχουν αφήσει το νοσοκομείο του νησιού με σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό , ενώ η υποστελέχωση στο ΕΚΑΒ έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μόνο  ασθενοφόρο  και  να μετρούμε θανάτους εξ αιτίας αυτού του γεγονότος.

Το ΤΣ Λαγκάδας στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα όλων των φορέων της Χίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου που γίνεται την Τετάρτη το μεσημέρι στην πλατεία της Χίου.

Καλεί όλους τους χωριανούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να μη θρηνήσουμε πια άλλους συντοπίτες μας.


Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας

Το τοπικό συμβούλιο Συκιάδας καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική που μας κοροϊδεύει ανερυθρίαστα  συνεχίζοντας και επαυξάνοντας την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Συνεχίζει και αυτή να διατηρεί το νοσοκομείο του νησιού με σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό , ενώ η υποστελέχωση στο ΕΚΑΒ έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μόνο  ασθενοφόρο  και  να μετρούμε θανάτους εξ αιτίας αυτού του γεγονότος.

Ενώ επιλέγει να είναι ταχύτατη όταν πρόκειται να χτίσει τις φυλακές ανθρώπινων ψυχών στο Θόλος και να πετά δεκάδες εκατομμύρια, όταν πρόκειται για την υγεία μας, τότε επικαλείται τα κόστη!!!

Ντροπή τους και ντροπή και στον κ. Μηταράκη που εκπροσωπώντας την κυβέρνηση μας δουλεύει διπλά.

Το ΤΣ Συκιάδας  στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα όλων των φορέων της Χίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου που γίνεται την Τετάρτη το μεσημέρι στην πλατεία της Χίου.

Καλεί όλους τους χωριανούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να μη θρηνήσουμε πια άλλους συντοπίτες μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις