15.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματείο «Θριάσιου»: Συγκέντρωση σήμερα (31/8) για πληρωμή δεδουλευμένων και αυξήσεις μισθών

Πρόσφατα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριάσιου

ΟΧΙ στην ακρίβεια, τη φοροληστεία και το «πάγωμα» των μισθών μας

Να σταματήσει η κοροϊδία και οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων (εφημερίες, υπερωρίες, προσαύξηση για νυχτερινά – Κυριακές)

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1μμ., στην είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου
και παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας προκαλούν:

  • οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μη πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών από τον Ιούλιο 2021!
  • η άρνηση όλων των κυβερνήσεων για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, που είναι πετσοκομμένοι κατά 40%, και επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού,

Προκλητική είναι η κυβερνητική δήλωση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός, που το 2022 κατέγραψε υπέρβαση εσόδων κατά 4,79 δις ευρώ – ενώ και η αύξηση του ΑΕΠ ξεπερνά το 4% – «δεν αντέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ αύξηση» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Εξίσου προκλητική είναι η άρνηση των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικά τα ιατρικά μισθολόγια του 2017 και του 2012 και επιβάλουν την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών στις αποδοχές των γιατρών,

  • η «εκτόξευση» των τιμολογίων ρεύματος και οι συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Η αγανάκτηση μας μεγαλώνει γιατί ενώ εμείς δυσκολευόμαστε ολοένα και περισσότερο «να τα βγάλουμε πέρα», συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο 2022, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των υπολοίπων κομμάτων της άρχουσας τάξης, ψήφισε:

  • τον νέο «αναπτυξιακό» νόμο, ο οποίος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προβλέπει επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές 11 δις σε επιχειρηματικούς ομίλους
  • νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές – των οποίων οι 41 ήδη υπάρχουσες φοροαπαλλαγές είναι κατοχυρωμένες με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση – μέσω της απαλλαγής των ναυτιλιακών εταιρειών πλοίων αναψυχής από κάθε φόρο.
  • διακρατικές συμφωνίες για απαλλαγή αεροπορικών εταιρειών από φόρους.

Γνωρίζουμε καλά, ότι θα τα πληρώσουμε εμείς, όπως καταγράφεται στην αύξηση των φορολογικών εσόδων από φόρους κατά 5,16 δις ευρώ, από τα οποία το 95% προέρχεται από τη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών.

Αυτό όμως που εξοργίζει πολλούς από εμάς, είναι η επιβολή νέας «εισφοράς» στα τιμολόγια του ρεύματος, που θα αξιοποιηθεί για την επιδότηση των ομίλων ενέργειας, που το Σεπτέμβριο έφτασε τα 1,9 δις ευρώ.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουμε μαζί:

  • πληρωμή όλων των δεδουλευμένων (πρόσθετες και τακτικές εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) χωρίς καμία περικοπή και καθυστέρηση
  • αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ρεύμα, καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανάκληση των αναστολών εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Γνωρίζουμε ότι για να έχει προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να διεκδικεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις