21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Λάρισας για τα επεισόδια στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς

Πρόσφατα

Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ελέγκτρια της ΑΑΔΕ, κατά την διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε, από κοινού με συναδέλφους της, σε πιτσαρία στο Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του (11-08-22) «καταδικάζει απερίφραστα την άδικη και αναίτια επίθεση με προπηλακισμό και άσκηση σωματικής βίας που δέχτηκε το κλιμάκιο των συναδέλφων ελεγκτών της ΥΕΔΔΕ Λάρισας εν ώρα υπηρεσίας». Το βίαιο αυτό περιστατικό, σημειώνει, «έρχεται να προστεθεί σε μία σωρεία επεισοδίων λεκτικής και σωματικής βίας που υφίστανται καθημερινά τα κλιμάκια του ελεγκτικού φορολογικού μηχανισμού που διενεργούν τους μερικούς επιτόπιους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους»

Μέσα από όλα αυτά τα περιστατικά, αν μη τι άλλο, «αναδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο τόσο το ζήτημα της ανάγκης βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου διενέργειας των προληπτικών ελέγχων όσο και το μείζονος σημασίας ζήτημα που σχετίζεται με την εμπέδωση και την αποτελεσματική λειτουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας για τους υπαλλήλους της Φορολογικής Διοίκησης που επιτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ – ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ».

«Συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία μας και έχοντας ως πολύτιμο εφαλτήριο τις πρόσφατες αναμφισβήτητες κατακτήσεις του κλάδου στο πλαίσιο της νομικής μας θωράκισης καλούμε την υπηρεσιακή ηγεσία να εγκύψει στα προαναφερθέντα ζητήματα, υιοθετώντας τις σχετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον κλάδο, και να επιδείξει, τα απαραίτητα αντανακλαστικά, επιδιώκοντας, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, την παραδειγματική τιμωρία των δραστών προς αποτροπή εμφάνισης παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον», συμπληρώνει και κλείνοντας εκφράζει «την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εκλεκτούς συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου μας που έπεσαν θύματα αυτού του βίαιου περιστατικού και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα».


Ιστορικό – το επεισόδιο στην πιτσαρία. Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο εφοριακών, δύο ατόμων, πραγματοποιούσε ελέγχους στα καταστήματα. Σε έλεγχο που έκαναν σε πιτσαρία στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν οι αποδείξεις που θα έπρεπε σε όλα τα τραπέζια. Οι εφοριακοί ανακοίνωσαν στον παραβάτη επιχειρηματία τις κυρώσεις και το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει και έφυγαν. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, έξω από το κατάστημα ο ιδιοκτήτης, η σύζυγός του και ένα άλλο άτομο, πλησίασαν τους εφοριακούς και άρχισαν να τους επιτίθενται φραστικά. Μάλιστα ένας τους τράβηξε την τσάντα της γυναίκας εφοριακού, μέσα στις οποίες υπήρχαν οι αποδείξεις, για να τις αποσπάσει, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, ωστόσο κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θέλησε να προχωρήσει σε μηνύσεις. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας. Στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για ένα μήνα, εκτός από το πρόστιμο που θα πληρώσει.

Πιτσιλής: Κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη. Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, αφού ζήτησε άμεση και εις βάθος ενημέρωση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών στις οποίες ανήκει το εν λόγω κλιμάκιο ελεγκτών, καθώς και από τη νομική υπηρεσία της Αρχής, επικοινώνησε με την υπάλληλο της ΑΑΔΕ, προς την οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του εκ μέρους της υπηρεσίας και του συνόλου των συναδέλφων της. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η υπηρεσία θα της παρέχει κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη, στη διαδικασία, που θα ξεκινήσει κατά των δραστών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις