6.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Εργαζόμενοι και Σωματείο «Μαλαματίνα»: Συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Πρόσφατα

Με συναυλία αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Αυγούστου μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, με συμμετοχή στην σύσκεψη των Εργατικών Σωματείων την 1η Σεπτέμβρη και στο συλλαλητήριο στις 10/9 στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τους αγώνα τους. Έχοντας ήδη αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και τις 31 Αυγούστου απαιτούν την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Με τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης που καθημερινά θεριεύει και με φωτεινούς φάρους τους νικηφόρους αγώνες άλλων κλάδων, στέκονται ανυποχώρητοι μπροστά στην τρομοκρατία, τις διώξεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και τους κράτους και δηλώνουν αποφασισμένοι να νικήσουν. Το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της καθημερινής περιφρούρησης της απεργίας τους, στο «οχυρό» της μάχης που έχουν στήσει έξω από το εργοστάσιο στο Καλοχώρι, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου και ενημέρωση των δεκάδων εκπροσώπων εργατικών σωματείων και άλλων φορέων που παραβρέθηκαν, για την εξέλιξη του αγώνα τους.

Ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), ευχαρίστησε για την πολύμορφη αλληλεγγύη που εκφράζεται από την εργατική τάξη και την οικονομική βοήθεια που συγκεντρώνεται από το υστέρημα των εργαζομένων και δίνεται για τη στήριξη των απεργών. Απάντησε στις προσπάθειες της εργοδοσίας να συκοφαντήσει τον αγώνα τους και τη μαζικότητα του και κατήγγειλε ότι με τις διαγραφές, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών και νέες άτοκες δανειοδοτήσεις, το κράτος ουσιαστικά χάρισε την εταιρία στη νέα ιδιοκτησία, η οποία «με το καλημέρα» θέλει να εξασφαλίσει αύξηση της ήδη εξασφαλισμένης κερδοφορίας της, τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανέδειξε ότι η εργοδοσία υπονόμευσε τη διαδικασία για την υπογραφή ΣΣΕ, προχώρησε σε απολύσεις και κλείσιμο τμημάτων με στόχο να επιβάλει ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ουσιαστικά να καταργήσει κεκτημένα δικαιώματα και να τους μετατρέψει σε ομήρους, χτυπώντας παράλληλα το Σωματείο. Απάντησε και στην δήθεν πρόταση της εργοδοσίας για επιστροφή στη συζήτηση για τη ΣΣΕ με λήξη της απεργίας, με ορισμένη (ένα μήνα) διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» και με την παρουσία «εγγυητριών» δυνάμεων το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και τη ΓΣΣΕ. Ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και είναι σίγουροι ότι θα δικαιωθούν.

Ανακοίνωσε ότι το Σωματείο με τα λεφτά από το λογαριασμό αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, και καθημερινά ενισχύουν από το υστέρημά τους σωματεία και φορείς, θα στηρίξει οικονομικά τους απεργούς και τις οικογένειές τους που μετά από ένα μήνα απεργία έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν επείγουσες ανάγκες». Παρουσιάζοντας τις παραπέρα δράσεις τους, ανακοίνωσε τη διοργάνωση λαϊκής βραδιάς αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Αυγούστου, σε συνεργασία με εργατικά σωματεία και τη συμμετοχή καλλιτεχνών, μπροστά στην πύλη του εργοστασίου. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσουν με συμμετοχή στη πλατιά σύσκεψη των Σωματείων που θα γίνει την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στο πάρκο των Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων και στο μεγάλο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 10 Σεπτέμβρη. Ε

Ο Λάζαρος Τσελεπής, Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη στους απεργούς. Δήλωσε ότι η Ομοσπονδία, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με όλες τις δυνάμεις, μέχρι την τελική δικαίωση. «Έχουμε τεράστια εμπειρία με αγώνες, με μεγάλες εταιρίες, πολυεθνικές, ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι νέοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις