18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έρχονται απολογούμενοι στη Βουλή | Σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (25/8) καλούν αριστερές οργανώσεις

Πρόσφατα

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί η διαδικασία, δηλαδή πότε θα οριστεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (πιθανόν προς το τέλος της εβδομάδας), αλλά και το πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Εδώ και ημέρες, μετά την καταγγελία Ανδρουλάκη και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (κυρίως της «Εφ.Συν.» και των ReportersUnited ) που έφεραν και τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέωντα, σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει επιρρίψει ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό με τα αιτήματα για παραίτησή του να δυναμώνουν.

Εκρηκτική, εξάλλου, είναι η κατάσταση και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με πολλά στελέχη να έχουν προβεί σε δυναμικές παρεμβάσεις και τον πρωθυπουργό να είναι ολοένα και πιο απομονωμένος στο εσωτερικό του κόμματός του.

Τέλος, δεν παραβλέπεται ότι ο ορυμαγδός αποκαλύψεων έχει φέρει διεθνείς αντιδράσεις που ξεκίνησαν από μεγάλα ΜΜΕ εκτός χώρας και έχουν φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Μέχρι στιγμής 16 οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε:

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Πέμπτη 25/8*, 7μμ, την μέρα της συνεδρίασης της Βουλής για τις υποκλοπές της ΕΥΠ

Να εκφραστεί η οργή ενάντια στην απόπειρα της κυβέρνησης να συγκαλύψει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο βαφτίζοντας το «νόμιμες επισυνδέσεις».

Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα καθαρό δείγμα ότι δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων χιλιάδων πολιτών, δημοσιογράφων, αγωνιστών, πολιτικών προσώπων, για το οποίο έχει βγει στην επιφάνεια μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία και δικαίωμα που να μην έχει καταπατήσει η κυβέρνηση επιστρατεύοντας τον σκοτεινό μηχανισμό της ΕΥΠ, παράλληλα με την αστυνομοκρατία και την επίθεση σε θεμελιώδεις ελευθερίες, τη διαδήλωση και την απεργία.

Η κυβέρνηση βουλιάζει μέσα στα αδιέξοδα της κρίσης του συστήματος με την ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα να απειλούν τις ζωές μας, με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική κρίση, τις πυρκαγιές και τη ξηρασία στην Ευρώπη, το ρατσισμό με τις απροκάλυπτες δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα.

Το «βαθύ κράτος» της ΕΥΠ δεν εκδημοκρατίζεται αλλά χρειάζεται ξεθεμελίωμα. Είναι υποκριτική η στάση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», ενώ έχει ο ίδιος επανειλημμένα υπηρετήσει, θωρακίσει, χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του σημερινού καθεστώτος.

Μόνο η μαζική λαϊκή κινητοποίηση και οι αγώνες των εργαζομένων, του κινήματος για τις λαϊκές ελευθερίες και της νεολαίας, μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη προοπτική με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, και όχι τις προτεραιότητες του κέρδους, του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Είναι ώρα σύγκρουσης για να ξηλώσουμε όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και του συστήματος κατά του εργατικού, του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος και να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Να κλιμακώσουμε την αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μην φορτωθούν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που λεηλατεί τα δικαιώματά μας.

Στο συλλαλητήριο μέχρι τώρα καλούν οι οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς:

 1. Αναμέτρηση/ οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά
 2. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 3. ΑΠΟ– Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα
 4. ΑΡΑΝ-Αριστερή Ανασύνθεση
 5. ΑΡΑΣ-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
 6. ΑΡΙΣ-Αριστερή Συσπείρωση
 7. Αριστερό Ρεύμα
 8. ΔΕΑ-Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
 9. ΕΕΚ-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
 10. ΕΚΚΕ
 11. Λαϊκή Ενότητα
 12. ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
 13. ΟΚΔΕ
 14. ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
 15. ΣΕΚ-Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
 16. Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

▬▬ Την Δευτέρα 22/8 συνεδριάζει η Διάσκεψη προέδρων της Βουλής θα καταλήξει οριστικά στη μέρα.

Πηγή: Rproject

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις