37 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Σωματείο Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας

Πρόσφατα

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία αντί να συζητήσει με το Σωματείο μας την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουμε ζητήσει (αυξήσεις, δρομολόγηση λεωφορείων λόγω της ακρίβειας και από άλλα σημεία όπως πχ Ψαχνά κτλ) προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και αντιπαράθεσης ανάμεσα στους συναδέλφους και να καταπατήσει και άλλα δικαιώματά μας επιβάλλοντας εργασιακό μεσαίωνα.

Α. Μετά τις ενέργειες που έκανε το Σωματείο μας για να καταβάλλεται το επίδομα και οι αποδοχές άδειας στην έναρξη της άδειας όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία, η εταιρεία, ναι μεν έβαλε το επίδομα νωρίτερα από άλλες χρονιές στο τμήμα με τους περισσότερους συναδέλφους (τεμαχισμός) όμως ακόμα παραμένουν συνάδελφοι σε άλλα τμήματα που δεν το έχουν πάρει!

Καταδικάζουμε ότι η εταιρεία καθυστερώντας αυτή τη χρονιά την καταβολή του επιδόματος στα τμήματα που πληρώνονταν πρώτα επιδίωξε να δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα σε συναδέλφους.

Ζητάμε για μία ακόμα φορά την άμεση καταβολή επιδόματος και αποδοχών αδείας κατά την έναρξη της άδειας. Άμεση καταβολή σε όσους ήδη έχουν πάρει την άδειά τους χωρίς αυτές τις αποδοχές.

Β. Στο τμήμα των προψημένων επιδιώκει να μειώσει το χρόνο των διαλειμμάτων με εκβιασμούς, απειλές και ψέματα. Στο συγκεκριμένο τμήμα πέρα από το κύριο διάλειμμα γίνονται και άλλα δύο μικρότερα, συνήθως ένα πριν και ένα μετά το κύριο και τα οποία μετά από τόσα χρόνια αποτελούν κεκτημένο δικαίωμα. Αυτά τα διαλείμματα δεν έχουν καθιερωθεί τυχαία αλλά λόγω των συνθηκών εργασίας (χαμηλές θερμοκρασίες, ορθοστασία, συνήθως ακίνητοι στο ίδιο σημείο κουνώντας μόνο χέρια). Σε αυτό το τμήμα όταν αυξάνονταν οι παραγγελίες πολλοί συνάδελφοι κάθονταν υπερωρία. Ορισμένοι για να κάτσουν υπερωρία αναγκάζονταν να παίρνουν το αυτοκίνητό τους γιατί η εταιρεία δεν διασφάλιζε την επιστροφή τους. Η ακρίβεια των καυσίμων, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να σταματήσουν να παίρνουν τα αυτοκίνητά τους γιατί παρά τις υπερωρίες στο τέλος έμπαινα και μέσα λόγω της ακρίβειας της βενζίνης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το ότι πρόσφατα η εταιρεία ικανοποίησε αίτημα του Σωματείου μας για δρομολόγηση και 2ου λεωφορείου γιατί πλέον είναι πολλοί οι  συνάδελφοι που σταμάτησαν να παίρνουν αυτοκίνητα και στο λεωφορείο υπήρχαν όρθιοι.

Η εταιρεία αντί να αναλάβει την επιστροφή και των συγκεκριμένων συναδέλφων που ζητάει να κάτσουν υπερωρίες, επί της ουσίας τους εκβιάζει ότι αν δεν παίρνουν τα αυτοκίνητά τους τότε θα μειώσει το χρόνο των διαλειμμάτων που είναι κεκτημένο δικαίωμά μας. Διαδίδει ότι δήθεν υπάρχει απόφαση του Σωματείου μας να μην κάθονται υπερωρίες. Κανένας δεν θέλει να κάθεται υπερωρία όμως ποτέ δεν την αρνηθήκαμε και γιατί βάζαμε “πλάτη” να βγει η παραγωγή αλλά και για να συμπληρώσουμε τους μισθούς πείνας που επικρατούν (οι περισσότεροι αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ).

Καταδικάζουμε ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας μέσω εργοδηγών που με προσβλητική συμπεριφορά και ψυχολογική βία απαιτούν μείωση του χρόνου διαλειμμάτων.

Ζητάμε τη δρομολόγηση λεωφορείου και για τους συναδέλφους που καλούνται να κάτσουν υπερωρία αλλά και σωστή πληρωμή των υπερωριών (να πληρώνονται ως υπερωρίες και όχι ως υπερεργασίες, να μην εφαρμόζεται η απλήρωτη αναπλήρωση λόγω COVID-19 κτλ).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ακόμα πιο ενωμένοι, ακόμα πιο αποφασιστικά, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις