15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράνομη και εκδικητική απόλυση συνδικαλιστική από την εργοδοσία στα «Praktiker» Πάτρας

Καταγγελία από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας

Πρόσφατα

«Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία των κινητοποιήσεων, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τον λαό της Πάτρας αλλά και από πελάτες της εταιρείας ενόχλησε την εργοδοσία που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να πάψουν οι αντιδράσεις. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θα τους κάνουμε την χάρη», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας, καταγγέλλοντας την τελευταία, παράνομη και εκδικητική απόλυση συνδικαλιστική, από την εργοδοσία τα PRAKTIKER της Πάτρας.

Καταγγέλλοντας την επιχείρηση για την τελευταία απόλυση, μέσα στο κατακαλόκαιρο, του γραμματέα του σωματείου PRAKTIKER στο παράρτημα της Πάτρας και ταμία του κλαδικού σωματείου, πρωτοπόρου στους αγώνες απέναντι στις απολύσεις και στην αντεργατική πολιτική της εταιρείας που αντιστάθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην πρακτική της εταιρείας να απολύει έμπειρο προσωπικό με πάνω από 15 χρόνια στη δουλειά και κατοχυρωμένα δικαιώματα, για να τους αντικαταστήσει με νέους με δικαιώματα «λάστιχο», το Συνδικάτο, καυτηριάζει:

«Η επιχείρηση για να υλοποιεί το αντεργατικό της έργο αξιοποιεί στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και τον νόμο έκτρωμα που ψήφισε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα νόμο που προβλέπει πιο εύκολες και φτηνότερες απολύσεις παλαιότερου προσωπικού».

Τονίζει ότι η αποφασιστική στάση των εργαζομένων, μέσα από τις μαζικές τους συλλογικές διαδικασίες έδωσε βροντερή απάντηση στην  στην εργοδοσία με τις δύο 24ωρες απεργίες στις 28 Μαΐου και 25 Ιουνίου, επισημαίνοντας:

«Για εμάς κάθε απόλυση, ιδιαίτερα πρωτοπόρων συναδέλφων που υπερασπίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου.  Το κλαδικό μας σωματείο βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου και δεν θα αφήσει να περάσει η τρομοκρατία και η παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης».

Ξεκαθαρίζοντας στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και δεν θα ξεμπερδέψει έτσι εύκολα με τους συνδικαλιστές και τα σωματεία τους, το ΔΣ καλεί σε συσπείρωση και συνέχιση του αγώνα, απαιτώντας μεταξύ άλλων: Να παρθεί πίσω τώρα και η τελευταία παράνομη και καταχρηστική απόλυση, να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις και η τρομοκρατία, οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων εργασίας και να υπογραφή επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασία, με δικαιώματα και αυξήσεις.

«Συνεχίζουμε ενωμένοι»

«Μια απόλυση δεν είναι τίποτα μπροστά στον γενικευμένο πόλεμο που θέλει η εργοδοσία απέναντί μας, που θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Δεν το βάζουμε κάτω, δεν σκύβουμε το κεφάλι, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι», είναι το μήνυμα που στέλνει και ο τελευταίος απολυμένος εργαζόμενος, τον οποίο η εργοδοσία έβγαλε σε άδεια μέχρι το τέλος Αυγούστου, βγάζοντάς τον, σε «προειδοποίηση απόλυσης», με μισή αποζημίωση, για δεδουλευμένα 15 χρόνων.

Σε Γενική Συνέλευση για καθορισμό της στάσης τους καλεί τους εργαζόμενους στο τοπικό κατάστημα το παράρτημα του πανελλαδικού σωματείου της PRAKTIKER Ελλάς στην Πάτρα, την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη στις 6.30μμ. στο Εργατικό Κέντρο.


Πηγή: 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις