18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλήρη απασχόληση για όλες απαιτούν και οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Αμαλιάδας

Πρόσφατα

Πλήρες ωράριο για όλες προκειμένου να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια αλλά και να παρέχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες τους που είναι και αυξημένες λόγω και της πανδημίας, απαιτούν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ήλιδας (με περίπου 40 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων), που πραγματοποίησαν σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αμαλιάδας.

Διεκδικούν επιπλέον, να παρθεί πίσω, άμεσα, η απόφαση της οικονομικής επιτροπής που μειώνει και άλλο τις εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης (από 8 σε 6), προκειμένου να προσληφθούν, σύμφωνα με το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής που εναρμονίζεται πλήρως με τις κυβερνητικές εντολές (ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα) και θεωρούν κόστος την ποιοτική-επαρκή καθαριότητα στα σχολεία, αλλά και τη ζωή των εργαζόμενων, διεκδικώντας πλήρες ωράριο και όλα τα εργασιακά δικαιώματα και για τις υπόλοιπες 20 τρίωρες εργαζόμενες με συμβάσεις ΙΔΟΧ.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας με την πρόεδρό του, Νατάσα Παναγιωτάρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. «Το κόστος για να παραμείνουν οι 8 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και να ενταχθούν σε αυτό και οι υπόλοιπες 20 που σήμερα εργάζονται με 3ωρα και 4ωρα, δεν ξεπερνά τα 250.000 ευρώ το χρόνο, την ώρα που ξοδεύονται πολλά περισσότερα αλλού», τόνισε η Νατάσα Παναγιωτάρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να ζήσει κανείς σήμερα με 340 ευρώ το μήνα, όταν μόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για οικογένειες ξεπερνούν τα 350, ούτε να εξασφαλίζεται επαρκής καθαριότητα στα σχολεία με εργαζόμενες “λάστιχο” και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας».

Σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείο Σχολικών Κτιρίων Ηλείας και σχολική καθαρίστρια του Δήμου επεσήμανε: «Καλούνται εργαζόμενες με 14 χρόνια δουλειά να γίνουν από πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Την ίδια ώρα, τα έξοδα μετακινήσεών μας από σχολείο σε σχολείο επιβαρύνουν εμάς που καλύπτουμε αποστάσεις, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη μεταφοράς μας. Απαιτούμε μέτρα για επαρκή καθαριότητα και αξιοπρεπή ζωή και θα συνεχίσουμε».

Με πληροφορίες από 902.gr


Γιατί πλήρη απασχόληση και μονιμοποίηση σχολικών καθαριστριών | Ένας αγώνας που μας αφορά όλους

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις