15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο «Μαλαματίνας»: Απεργίες μέχρι την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΕΣΣΕ

Πρόσφατα

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρις ότου επαναπροσληφθούν οι 15 εργαζόμενοι που απολύθηκαν άδικα και υπογραφεί νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, γνωστοποίησε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Μαλαματίνα», όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εδώ και τρεις εβδομάδες βρισκόμαστε σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε ο πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας στο εργοστάσιο της οινοποιίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φραγκίδης. Γνωστοποίησε δε, ότι ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις, ώστε να επιτευχθεί ικανοποίηση των αιτημάτων τους μέσω της νομικής οδού.

Απεργιακή εβδομάδα (8-12/8) στη «Μαλαματίνα»: Νέα συγκέντρωση και συνέντευξη τύπου | Δευτέρα 8 Αυγούστου

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εταιρεία «ήταν και είναι βιώσιμη και κερδοφόρα και σήμερα μπορεί να έχει έναν κύκλο εργασιών 11 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδά της όλα μαζί δεν υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ», ενώ υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν υποστεί μείωση μισθού σε ποσοστό 20%.

Να σημειωθεί πως από το πρωί, έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου, πραγματοποιείται έξω από το εργοστάσιο συγκέντρωση ενημέρωσης και έκφρασης ταξικής αλληλεγγύης με εκπροσώπους του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος να είναι στο πλευρό των απεργών.

Σωματείο Επιχείρησης «Μαλαματίνα» | Το εξώδικο για τις πέντε νέες 24ωρες απεργίες την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις