19.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Ο «θηρευτής» Μητσοτάκης και πολιτικά υπεύθυνος δε γνώριζε για τις υποκλοπές της ΕΥΠ, που προΐσταται

Πρόσφατα

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών, με τις «σκοτεινές πρακτικές» που «θυμίζει τις χειρότερες ημέρες της χώρας επί χούντας» («Government accused of ‘darkest practices’ in eavesdropping scandal that evokes worst days of country’s military rule» | Guardian, 07-08-22), τελικώς, δεν έχει «άρωμα Γουοτεργκέιτ γύρω από τον πρωθυπουργό» («En Grèce, parfum de Watergate autour du Premier ministre Mitsotákis» | Libération, 05-08-22 ). Μας το διαβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, ντάλα μεσημέρι, την 8η Αυγούστου του σωτηρίου έτους 2022.

Από το Γιώργη Χρήστου
μέλος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
και του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

«Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ», είπε στο διάγγελμά του ο «θηρευτής» («predator») Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ιεραρχικά ανώτερος στην ΕΥΠ, αυτός που αποφάσισε την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 να την θέσει υπό τον άμεσο έλεγχο και εποπτεία του, αυτός στον οποίο λογοδοτεί και τις κινήσεις της οποίας προφανώς ελέγχει∙ αυτός που είναι πολιτικά υπεύθυνος, εντολέας και εγκέφαλος των υποκλοπών.

Μιλάμε για τον «πολιτικό άνδρα» που για ακόμη μια φορά επιδόθηκε… στη γνωστή τακτική της μετάθεσης ευθυνών και της αποποίησης της δικής του πολιτικής και προσωπικής ευθύνης αλλά και όλης της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ήταν έτοιμοι: επέρριψε τις πολιτικές ευθύνες στους παραιτηθέντες, «μεγάλο ανιψιό» και τέως στενό συνεργάτη του Γρηγόρη Δημητριάδηανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη», είπε) και στον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, τον οποίο και κατηγόρησε πως «υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας».

Ωστόσο, επειδή «ένα ολίσθημα δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος», δεν παρέλειψε στη συνέχεια να πλέξει στο εγκώμιο της ΕΥΠ και να «ερντογανοποιηθεί» μιλώντας για εχθρούς και σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν… το κακό της πατρίδας. Κι επειδή είναι και… στο πολύ βάθος δημοκράτης, ανακοίνωσε και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας της ΕΥΠ.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Πάντως, και για να το επαναφέρουμε στη μνήμη μας, δε διευκρίνισε αν αυτή η… ενίσχυση θα φτάσει και σε διάστημα (ακριβώς) τριών χρόνων πριν. Τότε που γεννιόντουσαν μεγάλα ερωτήματα και αντιδράσεις για την απόφαση του να επιλέξει τον Παναγιώτη Κοντολέοντα για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Κι αυτό, για τα νομικά του τραβήγματα, επειδή ως πρώην στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι G4S έχει εμπλακεί σε υποθέσεις, που εκτείνονται από τη δημιουργία καρτέλ στις χρηματαποστολές των τραπεζών μέχρι και σε ψευδή καταμήνυση πολίτη με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφερε υπηρεσίες στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και στα κέντρα κράτησης των προσφύγων στη χώρα μας, έχει ισχυριστεί ότι χωρίς αυτή δεν θα είχε επιτευχθεί η μετάβαση στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αφού ανέλαβε υπηρεσίες χρηματαποστολών και άλλων σχετικών υπηρεσιών ασφαλείας, και το… κερασάκι στην τούρτα: . ότι προετοιμαζόταν και για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη). ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.

Ο «δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα»
και τασυσσωρευμένα τυχαία

Όποιος και όποια δεν καθησυχάστηκαν από τις «διαβεβαιώσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη, και πολύ περισσότερο εάν το μυαλό τους… ρέπει στο να χαρακτηρίσουν την τηλεοπτική εμφάνισή του – διάγγελμα ένα ακόμη «επεισόδιο» στην κατάλυση σειράς εργατικών, κοινωνικών, πολιτικών, συνταγματικών και λαϊκών ελευθεριών (πως αυτά της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας, του ελεύθερου συνδικαλισμού, της ελευθερίας στην έκφραση, της ελευθερίας του Τύπου), είναι κακόβουλοι σαν το κακόβουλο και κατασκοπευτικό λογισμικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, των οποίων προΐσταται.

Και για να μην αναφέρουμε τι είναι κάποιος ή κάποια, που διανοηθεί να σκεφθεί, με το δεδομένο ότι δεν ήξερε τίποτε για το έγκλημα ο «Μωυσής» της πανδημίας, εύλογα ερωτήματα, όπως:

  • Είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ψηφίσει με διαδικασίες-εξπρές νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία η ανεξάρτητη ΑΔΑΕ απαγορεύεται να γνωστοποιεί στους πολίτες ότι παρακολουθούνται, έστω και εκ των υστέρων; Δε συνδέεται με το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης απευθύνθηκε στις αρχές για να ενημερωθεί για τυχόν παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Δε συνδέεται με προσπάθεια κάλυψης των «σκοτεινών πρακτικών» της ΕΥΠ;

  • Είναι τυχαίο το «ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη»; Δε συνδέεται, δηλαδή, με το ότι περίοδο εκείνη ήταν σε εξέλιξη οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ; Ούτε και με το γεγονός ότι η προτίμησή του Μητσοτάκη και της ΝΔ ήταν άλλος υποψήφιος: ο Ανδρέας Λοβέρδος;

  • Είναι τυχαίο και η χρονική σύμπτωση να ακολουθείται η αποσύνδεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ από την προσπάθεια εγκατάστασης του λογισμικού «Predator» και στην περίπτωση του Θανάση Κουκάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη;

Η επίκληση του «εθνικού συμφέροντος» από την ΕΥΠ προκαλεί φόβο σε κάθε πολίτη αυτής χώρας, καθώς ουδείς γνωρίζει το εύρος των υποκλοπών από τις 8 Ιουλίου 2019 και μετά. Και το γεγονός πως -κατά την παραδοχή του πρωθυπουργού- η παρακολούθηση ενός πολιτικού αρχηγού, ενός πολιτικού του αντιπάλου «είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως», τον μετατρέπει σε τρόμο.

«Είναι αδύνατον να αποκαλυφθεί το βάθος αυτού του σκανδάλου, που έτη μετά αποκαλύφθηκε η κορυφή του παγόβουνου, όσο μένει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στη θέση τους. Για να βρεθεί η έκταση των υποκλοπών, το πόσοι ακόμη πολίτες, δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνται από 8 Ιουλίου 2019 και μετά, είναι αναγκαία η παραίτηση όλων των υπευθύνων» σημειώνει σχετικά η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή στο ΔΣΑ (ΕΠΔΑ). «Γεννά ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για την εμπλοκή παραγόντων του δικαστικού μηχανισμού σε τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η τυχόν χορήγηση εισαγγελικής διάταξης πρέπει και αυτή να τύχει διερεύνησης. Να γνωστοποιηθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης της ΕΥΠ προς την Εισαγγελία και η αιτιολογία της χορηγηθείσας εισαγγελικής διάταξης», συμπληρώνει.

Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο:
αυτόν του καθεστώτος Μητσοτάκη

«Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο», είπε ο πρωθυπουργός. Και θα συμφωνήσουμε σε αυτόν, σημειώνοντας πως έχει ονοματεπώνυμο: το καθεστώς Μητσοτάκη. Στηρίζεται στην συρρίκνωση μέχρι του σημείου κατάλυσης εργατικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτικών και συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στα «πετσομένα» ΜΜΕ, στη δίωξη και φίμωση της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας, στη νόθευση της ελευθερίας του Τύπου, στη βιομηχανία των αγωγών SLAPP, στην καταστολή και στην αστυνομοτρομοκρατία.

Είναι γεγονός αυταπόδεικτο ότι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τις καταστροφικές για το λαό κυβερνητικές επιλογές και η στοχοποίηση και εξόντωση όλων εκείνων που με επιμονή αντιστέκονται στην άρση και κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων δεν έχει σταματήσει ούτε μια ημέρα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως γεγονός είναι, και με αποδείξεις πλέον, ότι πέραν της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, χρησιμοποιεί και την ΕΥΠ για να καταπατήσει δικαιώματα και να επιβάλει τον τρόμο, αλλά και κάθε άλλο πρόσφορο «μέσο».

Και ώρα είναι να μας πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω η καταχρηστική αγωγή SLAPP με την απειλή των εξοντωτικών αποζημιώσεων που κατέθεσε ο «μεγάλος ανιψιός» Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά του Θανάση Κουκάκη, του Νικόλα Λεοντόπουλου, του Θοδωρή Χονδρόγιαννου, των «Reporters United» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», για να επιβάλει τη σιωπή για το πρωτοφανές σκάνδαλο που ερευνούν και αποκαλύπτουν.

ΕΟΔ: Πλήρη αποκάλυψη σχετικά με
την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων

Με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Media TV News γράφει νωρίτερα σήμερα: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με παρέμβαση της από το περασμένο Σάββατο, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση την “πλήρη αποκάλυψη σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων. Επιπλέον σε αντίθεση με την εγχώρια ΕΣΗΕΑ που αναφέρει μόνο ένα όνομα δημοσιογράφου στην πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΕΟΔ, αναφέρει και τα τρία ονόματα δημοσιογράφων της ερευνητικής ομάδας που έγιναν στόχος slapp αγωγής από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τους Θανάση Κουκάκη, Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρογιάννη. Ο πρώην πλέον σύμβουλος και ανιψιός του πρωθυπουργού, με την αγωγή του επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις αποκαλύψεις της έρευνας που θυμίζουμε πως άρχισε τον Νοέμβριο του 2021».

Και αναφορικά με την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, που την ενδιαφέρει η καλοκαιρινή ραστώνη και όχι τα εργασιακά προβλήματα των δημοσιογράφων και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου, συμπληρώνει: «Τα ευρωπαϊκά όργανα παρακολουθούν τις ελληνικές εξελίξεις, σε αντίθεση με τα ελληνικά συστημικά media που περιμένουν τα non paper του Μαξίμου για να γράψουν, στην ίδια γραμμή και η ΕΣΗΕΑ που δεν έκανε παρέμβαση για την αγωγή. Η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπορεί και να μεταφραστεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης Συντακτών χωρίς κανείς να μάθει αν τη συνυπογράφει κιόλας».

«Fast track» διακοπή… των διακοπών για καταδίκη
κι επιστροφή στην παραλία και στην πίνα κολάδα

Η ΕΣΗΕΑ, τελικώς, πήρε θέση για τις υποκλοπές και τις αγωγές SLAPP και με ανακοίνωσή της «επαναλαμβάνει με έμφαση και προς κάθε κατεύθυνση ότι η αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την κάθε εξουσία. Με στοιχεία και δεοντολογία. Καταδικάζουμε τις αγωγές σε βάρος των συναδέλφων Θανάση Κουκάκη, Νικόλα Λεοντόπουλου και Θοδωρή Χονδρόγιαννου καθώς και κατά της ιστοσελίδας “Reporters United” και της “Εφημερίδας των Συντακτών και συντασσόμαστε με το αίτημα της ΕΟΔ για την απόσυρσή τους». Μας κάνει, μάλιστα, γνωστό ότι «συμμετέχει στη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας δημοσιογράφων αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευθούν οι δημοσιογράφοι από το φαινόμενο των καταχρηστικών νομικών ενεργειών».

Αν και το φαινόμενο των αγωγών SLAPP δεν είναι πρόσφατο στη χώρα μας, αν και η ίδια η Ένωση Συντακτών αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έχει «στόχο τη φίμωση της ενημέρωσης» και εξελίσσεται «σε μάστιγα για την δημοσιογραφία», εντούτοις, «το επόμενο διάστημα η ΕΣΗΕΑ θα προτείνει δέσμη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση».

Προς το παρόν… επιστροφή στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή:
Αντι-SLAPP αγώνας

Η πρόταση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, από τον περασμένο Φεβρουάριο, που κάλεσε σε «αντι-SLAPP αγώνα για ανυπότακτη δημοσιογραφία», σε αγώνα ενάντια στις Στρατηγικές Αγωγές κατά της συμμετοχής κοινού που «αποτελούν πράξεις εκφοβισμού, οικονομικού στραγγαλισμού και απροκάλυπτης φίμωσης», σε αγώνα «κόντρα στην “ομερτά” της σιωπής και σε μια δημοσιογραφία ελεγχόμενης από την κυβέρνηση και τις εταιρείες», παραμένει επίκαιρη και πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Δήλωνε τότε και το επαναλαμβάνει «ότι στέκεται αλληλέγγυα στους/στις δημοσιογράφους, τους πολίτες και τα κινήματα που στοχοποιούνται, στην προσπάθειά τους να αναδειχθεί η αλήθεια γύρω από κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά εγκλήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας και όχι μόνο».

Η πρωτοβουλία της ΕΠΔΑ για διαβούλευση
επί σχεδίου νόμου κατά των SLAPP

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο, με αφορμή τις επανειλημμένες υποθέσεις κακόβουλων στρατηγικών αγωγών που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή προχώρησε σε μια πρωτοβουλία: κατέθεσε  μια πρόταση σχεδίου νόμου αναφορικά με την αντιμετώπιση των αγωγών SLAPP, την οποία συνοδεύει από αιτιολογική έκθεση και εξηγεί την αναγκαιότητα νομοθετικής παρέμβασης.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται και στη χώρα μας περιπτώσεις παρόμοιων αγωγών προσβολής προσωπικότητας. Και ναι μεν τέτοιες αγωγές μπορούν να απορριφθούν εν τέλει ως νόμω και ουσία αβάσιμες ή καταχρηστικές δυνάμει του άρθρου 281 ΑΚ, πλην όμως η μακρά διάρκεια μιας δίκης, η αβεβαιότητα για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος επί μακρόν χρόνο, το κόστος που συνεπάγεται για τον εναγόμενο κατ’ αντίθεση προς τον ενάγοντα, ο οποίος έχει ιδιαίτερα αυξημένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά και η ανυπαρξία νομοθετικής πρόβλεψης μέτρων που να αποτρέπουν από την άσκηση καταχρηστικών αγωγών, είναι δυνατό να πλήξουν βίαια την ελευθερία του λόγου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση.

Kλείνοντας ας θυμηθούμε και κάποια παραδείγματα… δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας και δικαστικών αποφάσεων που απορρέουν από αυτήν, όπως:

  • Τι έγινε πριν από λίγες ημέρες, στις 28/7, κατά τη βίαιη καταστολή και το όργιο αστυνομικής βίας. Με τις αναίτιες συλλήψεις του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου και εργαζόμενου στο Συνήγορο του Πολίτη, Σωτήρη Λαπιέρη και άλλων τριών διαδηλωτών, τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ διώκει με στημένο κατηγορητήριο. Τις επιθέσεις σε βουλευτές, τον ξυλοδαρμό της δικηγόρου και μέλους της Εναλλακτικής Παρέμβασης, Αναστασίας Σταυροπούλου, καθώς και συναδέλφου φωτορεπόρτερ.

  • Τι έγινε, στις 24/7, στον Τύμπανο Αργιθέας, κατά τη βίαιη καταστολή συγκέντρωσης κατοίκων που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, με τα ΜΑΤ, τις ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης, αλλά και τις 6 προσαγωγές και τις 2 συλλήψεις που έγιναν στη συνέχεια.

  • Το νόμο Χατζηδάκη, με τον οποίο, αφού νομιμοποίησε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και την απεργοσπασία με τη βούλα του νόμου, φρόντισε να φτάσει στη «στρατόσφαιρα» την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ελευθερίας και να βγάλει κυριολεκτικά «στην παρανομία» την απεργία, το ύστατο όπλο του εργαζόμενου έναντι στην παράβαση των εργατικών του δικαιωμάτων.

  • Την… ουρά του παραπάνω νόμου, την 3702/01-06-2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε νόμιμη την απεργοσπασία: αφού εργαλειοποίησε το αγαθό της ενημέρωσης, «δικαίωσε» τους απεργοσπάστες – μεγαλοστελέχη του ΣΚΑΪ, που προσέφυγαν στην αστική δικαιοσύνη με αίτημα να ακυρωθεί η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή στις 10-06-2021, ήμερα γενικής απεργίας κατά του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις και δεν απήργησαν. Είναι μια απόφαση που έρχεται ως συνέχεια στην πλήρη πολιτική και ιδεολογική υποταγή του κλάδου στη χειραγώγηση Μέσων και δημοσιογράφων από την οικονομική και πολιτική εξουσία, στα ακραία φαινόμενα ολοκληρωτικού ελέγχου στην πληροφόρηση -ενημέρωση της κοινωνίας, στις απόπειρες «καταστολής» κάθε ανυπόταχτης αποκαλυπτικής δημοσιογραφικής φωνής στα μίντια και τα κοινωνικά δίκτυα.

  • Την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης επειδή έκανε αναπαραγωγή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων σε διωκόμενη συνδικαλίστρια. Με την απόφαση, αντιμετωπίζεται σαν συκοφαντία και προσβολή της προσωπικότητας η πολιτική και συνδικαλιστική κριτική ακόμη και στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. Αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου ή και κοινωνικών δικτύων, ανακοινώσεις συνδικάτων ή ακόμη και ιστοσελίδων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Επίσης, ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, σε περιπτώσεις άσκησης ερευνητικής δημοσιογραφίας, καταγγελτικού λόγου ή κριτικής, κινδυνεύουν με αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.

  • Τον χουντικής έμπνευσης νόμο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», ο οποίος επί της ουσίας καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα τού «συνέρχεσθαι», με τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα το όργιο αστυνομικής βίας και τις απαγορεύσεις πορειών στα Εξάρχεια ή την παρεμπόδιση της συναυλίας αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη στα Προπύλαια αλλά και της συγκέντρωσης στο Μοναστηράκι.

  • Τη «Λευκή Βίβλο» της Αστυνομίας, το δόγμα «εσωτερικής ασφάλειας», για τη διαχείριση των διαδηλώσεων και των κοινωνικών εντάσεων αλλά και για εξουδετέρωση του «εσωτερικού εχθρού» που δεν είναι άλλος από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, ενάντια στο χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Από τη «Λευκή Βίβλο» του Χρυσοχοΐδη δεν μπορούσαν να λείψουν και οι δημοσιογράφοι, τους οποίους περιόρισε σε «συγκεκριμένο χώρο», για να μην κινδυνεύσει η… σωματική τους ακεραιότητα. Ο λόγος για να μην καταγράφουν και αποκαλύπτουν την αλήθεια, και για αυτό πλέον συχνά πυκνά δέχονται την ωμή αστυνομική βία στις διαδηλώσεις.

  • Το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα όσα έγιναν στο «πείραμα», στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και τις διώξεις που υφίστανται 8 συνάδελφοί τους και συναδέλφισσές τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις