21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΜΤ: Ψήφισμα καταδίκης των νέων διώξεων του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Πρόσφατα

Το Δ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για την δράση των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥΣΘ) Ηλία Σμήλιου, δάσκαλου μέλους του ΔΣ του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου και πρώην μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ.

Καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή (!) επειδή πριν 5 ακριβώς χρόνια, σε κινητοποίηση του ΣΥΣΘ που στηρίχτηκε από μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης και έγινε για σωθούν από τα κοράκια των τραπεζών και των funds οι κατοικίες δύο λαϊκών οικογενειών. Τι και αν κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά για να διεκδικήσει σπίτι και «συναγωνισμός» δεν υπήρξε. Τι και αν η «παράνομη βία» δεν προέκυψε από κανένα μάρτυρα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο –ούτε τον μάρτυρα κατηγορίας- η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο που η υπεράσπιση κονιορτοποίησε.

Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, πολλαπλασιάζονται και οι πλειστηριασμοί στις φτωχογειτονιές της πόλης. οι οποίοι αποτελούν κρατική επιλογή για τη στήριξη των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας λάβει τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε μετατρέψει την αντίσταση στους πλειστηριασμούς σε «ιδιώνυμο» με την ανοιχτή καταστολή των κινητοποιήσεων, συνεχίζει την πολιτική καταστολής και αυταρχισμού υπαγορεύοντας στην ουσία την απόφαση αυτή

Μια πνιγηρή ατμόσφαιρα φόβου και ανελευθερίας επιχειρείται να επιβληθεί, όταν καταδικάζεται ακόμα η υπεράσπιση ενός βασικού δικαιώματος, όπως η πρώτη κατοικία, για να μπορούν τα κοράκια των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαϊκό κόσμο προκειμένου να κερδοσκοπούν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι είναι ενταγμένοι σε μια σειρά από δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Είναι φανερός ο πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης, που εντάσσεται στο κλίμα της κυβερνητικής επιλογής για σκληρή καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Οργισμένη η κοινωνία βλέπει να σύρονται στα δικαστήρια, αλλά και να καταδικάζονται όσοι υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία, όταν έχουν πλήρη ασυλία όσοι κατακλέβουν το λαϊκό εισόδημα, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια, λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο, ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά πρώτα από όλα την κοινωνία που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο από τον αυταρχισμό γι αυτό και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη δικαίωση, την απαλλαγή από τις κατηγορίες και το τέλος της δικαστικής ομηρίας των αγωνιστών του ΣΥΣΘ.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Να απαλλαγούν από τις ποινές και τη δίωξη!

Να σταματήσουν οι δίκες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις