28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΛΑΕ: Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 28/7

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη δίκη των συλληφθέντων, την Δευτέρα 1η Αυγούστου, 12μ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Πρόσφατα

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη σκευωρία σε βάρος του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων της χθεσινής διαδήλωσης, η οποία αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού ΠΡΟΠΟ Θεοδωρικάκου, που φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη, με την αγαστή συνεργασία του δικαστικού μηχανισμού.

Για μια φορά ακόμα, γινόμαστε μάρτυρες της κυβερνητικής προσπάθειας να τίθενται σε ομηρία αγωνιστές και αγωνίστριες, με κατασκευασμένες διώξεις και στημένα κατηγορητήρια. Μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, μέλος της ΚΕ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη και αντιμετωπίζει εξωφρενικές κατηγορίες:  απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του, ξυλοκοπήθηκε αναίτια από τους πραιτωριανούς της ΕΛΑΣ, όπως και η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου που διαμαρτυρήθηκε για την προσαγωγή του, παρότι δήλωσε την ιδιότητά της. Ενώ δε η ταυτότητα και η ιδιότητα του Σωτήρη Λαπιέρη ήταν γνωστή στις διωκτικές αρχές, ενώ η στιγμή της αναίτιας σύλληψής του είναι γνωστή στο πανελλήνιο από δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, επέλεξαν να μετατρέψουν την προσαγωγή του σε σύλληψη. Για άλλη μια φορά, το μόνο στοιχείο της δικογραφίας για την υποστήριξη των κατηγοριών είναι οι καταφανώς ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών, η προκλητικότητα και η φαιδρότητα των οποίων ξεπερνά κάθε όριο, αφού, μεταξύ άλλων τερατολογιών ισχυρίζονται ότι οι διαδηλωτές τους εξύβριζαν αποκαλώντας τους …. «τουρκόσπορους» (μετά από τόσα απίστευτα ψέματα, έχουν μάλλον μπερδέψει οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ μέχρι και ποιες διαδηλώσεις έχουν κληθεί από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους να καταστείλουν).

Οι εξωπραγματικές αυτές κατηγορίες αποτελούν συνέχεια της βιομηχανίας σκευωριών στις οποίες φαίνεται ότι εξειδικεύεται η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, η ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές. Από την οικογένεια Ινδαρέ, έως την μέχρι σήμερα συνεχιζόμενη δίωξη των συλληφθέντων στα Σεπόλια, από τους δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που συνελήφθησαν στο σωρό και αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, έως τη σημερινή εξέλιξη με τον Σωτήρη Λαπιέρη, αποδεικνύεται απολύτως ότι η ΝΔ κινείται σταθερά στην κατεύθυνση της στρατηγικής της έντασης και της καταστολής όσων αγωνίζονται.

Οι συλλήψεις και τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος στελεχών της αριστεράς που βρίσκονται χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων, δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν.

Ο πρωθυπουργός που τολμά να στοχοποιεί ευθέως το λαϊκό κίνημα και την αριστερά, που έχει το θράσος να αποκαλεί τα θύματα της κρατικής καταστολής «επαγγελματίες τραυματίες», που δίνει κατεύθυνση και κάλυψη στους υπουργούς του να στήνουν κακουργηματικές διώξεις απέναντι σε φοιτητές συνδικαλιστές και να βάζουν στο στόχαστρο από το βήμα της Βουλής τις πρακτικές της αριστεράς, αλλά και την ίδια την εξέγερση του Πολυτεχνείου με χουντικά παραληρήματα έχει προσωπική πολιτική ευθύνη. Και θα λάβει την απάντηση που του αναλογεί, ο ίδιος και η κυβέρνηση του, από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Στο πλευρό του Σωτήρη Λαπιέρη έχουν ήδη βρεθεί αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία εργαζομένων, ο Δήμος Χαλανδρίου και πολλοί ακόμα, απαιτώντας να καταπέσουν οι κατηγορίες.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη δίκη των συλληφθέντων, την Δευτέρα, 1η Αυγούστου, 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις