18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Κάταγμα από κλομπ για διαδηλωτή στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

«Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει τους αστυνομικούς | Το κράτος μας επιτίθεται με δολοφονικό τρόπο»

Πρόσφατα

Στα θλιβερά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία για τον απεργό πείνας Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το δίκαιο δικαίωμά του με τη Δικαιοσύνη και το κράτος να επιμένουν να τον καθηλώνουν σε αργό θάνατο, ανάμεσα σε όσους χτυπήθηκαν κι ένας νεαρός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τον απολογισμό να γράφει “κάταγμα από γκλοπ”. Ο Θωμάς Αχταρίδης μιλά στο ΤΡΡ για όσα μεσολάβησαν απ’ ΄όταν ματατζής σήκωσε μπροστά του το γκλοπ μέχρι το νοσοκομείο. Αναφερόμενος στις δυνάμεις των ΜΑΤ που χτυπούσαν ανεξέλεγκτα σχολίασε: «Το αίσθημα ατιμωρησίας που είχαν χθες το βράδυ στην πολλή μαζική συγκέντρωση είναι ανατριχιαστικό. Επιδείκνυαν ένα ύφος ότι δεν μπορεί να την ακουμπήσει κανένας, ότι έχουνε το ελεύθερο να χτυπήσουν με αυτή τη βαρβαρότητα, τόσο επιθετικά όλον αυτόν τον κόσμο στη μαζική χθεσινή συγκέντρωση που ήταν και για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο αλλά και για τη ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη».

Από τη Γεωργία Κριεμπάρδη
για το ThePressProject

«Ευτυχώς τίποτα σοβαρό, όπως μας είπαν στο Ελπίς στην αρχή (δεν είχαν ορθοπεδικό και με έδιωξαν) και στο Λαϊκό μετά, τουλάχιστον 7 παιδιά αθροιστικά έχουν έρθει και με ανοιγμένα κεφάλια. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη. Να σωθεί η ζωή του. Ραντεβού στους δρόμους» έγραψε σε ανάρτησή του ο Θωμάς Αχταρίδης που χτυπήθηκε στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που βίαια κατέστειλε η αστυνομία.

Το μέλος της ΚΕ του Μέρα25 και Συντονιστής του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος μιλά στο ΤΡΡ για το περιστατικό. «Στην πορεία έγινε -ήρθε ένας ματατζής κατά πάνω μου, σήκωσε το γκλοπ, εγώ γύρισα το χέρι για να βάλω αντίσταση να μη μου έρθει πάνω και εγκλωβίστηκε στα χέρια μου, ακούμπησε σε δύο δάχτυλα, μου τα γύρισε, μούδιασαν, άρχισε να πρήζεται το χέρι. Κάταγμα…». Ζητά εξηγήσεις και ως ΜέΡΑ25 απαιτούν «να ξεκινήσει ΕΔΕ για τα περιστατικά βίας των αστυνομικών δυνάμεων, μέσα απ’ όλα αυτά τα βίντεο που κυκλοφορούν τα οποία είναι μαρτυρικά για το τι έγινε χθες στην πολύ μαζική και ειρηνική κυρίως διαδήλωση».

Το χέρι του Θωμά σε κάποιες μέρες θα γίνει καλά, αλλά η κοινωνία μας παραμένει βαθιά χτυπημένη στα θεμέλια της Δημοκρατίας της. «Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψεις τους  πραιτοριανούς τους. Το αίσθημα ατιμωρησίας που είχαν αυτοί οι άνθρωποι χθες το βράδυ στην πολλή μαζική συγκέντρωση είναι ανατριχιαστικό. Οι εικόνες και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους. Η αστυνομία χθες σε όλη την πορεία επιδείκνυε ένα ύφος και μία νοοτροπία ότι δεν μπορεί να την ακουμπήσει κανένας, ότι έχουνε το ελεύθερο να χτυπήσουν με αυτή τη βαρβαρότητα, τόσο επιθετικά όλον αυτόν τον κόσμο στη μαζική χθεσινή συγκέντρωση που ήταν και για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο αλλά και για τη  ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη. Και φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό -όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες-  τουλάχιστον επτά ατόμων, ανάμεσα στους οποίους κι εγώ που έπαθα ένα ελαφρύ ευτυχώς κάταγμα στο δεξί μου χέρι από γκλοπ αστυνομικού. Ζητάμε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι -προσαχθέντες και συλληφθέντες- ακριβώς γιατί δεν είναι δυνατόν να υπερασπίζεται με ειρηνικό τρόπο ένας διαδηλωτής το κράτος δικαίου και τη ζωή αυτού του απεργού πείνας και την ίδια στιγμή το κράτος όχι μόνο να επιτίθεται στους διαδηλωτές με δολοφονικό τρόπο, χωρίς καμία αίσθηση του τι μπορεί να προκαλέσει η εκτεταμένη χρήση χημικών… Μπορεί να προκαλέσει πέρα από κρίσεις πανικού, προβλήματα άσθματος, μέχρι και να χτυπήσει ένας άνθρωπος πέφτοντας και να έχει μία πολύ πιο σοβαρή κατάληξη. Εμείς καταγγέλλουμε τη χθεσινή βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων» θα πει στο ΤΡΡ.

Να υπενθυμίσουμε πως άγρια επίθεση υπέστη και η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου ενώ προσπαθούσε να ζητήσει εξηγήσεις για την προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρη, κατά τα επεισόδια που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στην πορεία. «Μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με κλομπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» δήλωσε αμέσως μετά στο ΤΡΡ η ίδια. Στο σημείο της επίθεσης στη δικηγόρο επίσης ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, με τα ΜΑΤ -όταν δήλωνε την ιδιότητά του- να απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες τους. «Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία δεν θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε κι εκείνος με τη σειρά του στο ΤΡΡ αμέσως μετά.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις