11.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κέρκυρα: 48ωρες απεργίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων για υπογραφή τοπικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

Πρόσφατα

Δεύτερη ημέρα, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιούλη, της 48ωρης απεργίας στα ξενοδοχεία της πόλης της Κέρκυρας, στην οποία προχώρησε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, διεκδικώντας την υπογραφή Τοπικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της εντατικοποίησης της εργασίας, προσλήψεις προσωπικού κλπ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το Σωματείο, θα συνεχιστούν με νέα 48ωρη απεργία, από την Παρασκευή 29 Ιούλη στα ξενοδοχεία της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειαίων, του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, με τα ίδια αιτήματα.


Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

Η εργοδοσία με απύθμενο θράσος που εδράζεται στην καθοδήγηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, την ανοχή των κρατικών μηχανισμών ελέγχου του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ, έχει επιβάλλει εδώ και χρόνια την εργασία κατά τις ημέρες των ρεπό, χωρίς να βάζει ούτε ένσημο πάνω από τα 25 συμβατικά.

Την ίδια ώρα πληρώνει, όποτε πληρώνει, με δική της “τιμολόγηση” τα δεδουλευμένα ρεπό, εκτός του συμβατικού τρόπου πληρωμής του μισθού.

Την τακτική αυτή εφαρμόζουν και ορισμένα ξενοδοχεία του σκληρού πυρήνα της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, παραβιάζοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που προβλέπει τις προϋποθέσεις και τον τρόπο αμοιβής – ασφάλισης της εργασίας σε ημέρες ρεπό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας η οποία συχνά –πυκνά επικαλείται την κλαδική ΣΣΕ,  για να αποφύγει την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ, να επιβάλλει στα μέλη της την πιστή εφαρμογή της και να μην μείνει στις προφορικές “δεσμεύσεις” του πρόεδρου της.

Οι εργαζόμενοι του  AQUALANT RESORT,  όπως και οι εργαζόμενοι όλων των ξενοδοχείων, θα συνεχίσουν την μάχη μέχρι την ικανοποίηση τόσο των ειδικότερων (κατά ξενοδοχείο), όσο και των γενικών αιτημάτων τους για:

  • Εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων (ωραρίων, διαλειμμάτων, πρόγραμμα ΡΕΠΟ) και όλων των άλλων διατάξεων
  • Διόρθωση μισθοδοσιών και ασφαλιστικής κάλυψης
  • Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας
  • Καθιέρωση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας με περιορισμό του όγκου δουλειάς που καλούνται να βγάλουν οι εργαζόμενοι
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ και επιχειρησιακών ΣΣΕ

Κλιμακώνουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις με τα παραπάνω αιτήματα προκηρύσσοντας:

  1. 48ωρη απεργία στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στην Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, την Τετάρτη  27 Ιουλίου 2022 και από ώρες 00.01 έως 24.00, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και από ώρες 00.01 έως 24.00.
  2. 48ωρη απεργία στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στην Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 και από ώρες 00.01 έως 24.00 και Σάββατο 30 Ιουλίου και από ώρες 00.01 έως 24.00.

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας – Για την πρώτη μέρα απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων – Κλιμάκωση με 48ωρες απεργίες

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κλιμακώνουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες.

Αυτή είναι η απάντηση μας στους δυνάστες των εργαζομένων της Κέρκυρας και σφετεριστές της τουριστικής οικονομίας, ξενοδόχους.

-Αυτοί, που παραβιάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο  (με πρώτους και καλύτερους τα μέλη του Διοικητικού τους Συμβουλίου) και επικαλούνται την Πανελλαδική ΣΣΕ , για να μην αυξήσουν τους μισθούς.

-Αυτοί,  που έχουν μετατρέψει τα ξενοδοχεία σε σύγχρονες γαλέρες με εργατικά ατυχήματα και λιποθυμίες,  που στύβουν καθημερινά τους εργαζόμενους, μιλάνε για σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων.

-Αυτοί ,  που σήμερα στο LOUIS KERKYRA GOLF ,έφεραν ‘’ιδιωτικούς στρατούς’’ πιστεύοντας μάταια, πως θα τρομάξουν τους απεργούς εργαζόμενους, μιλούν για σεβασμό των θεσμών και της νομιμότητας.

-Αυτοί, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ληστεύοντας τον κόπο και τον ιδρώτα τους , ζητούν εργασιακή ειρήνη για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να οξύνουν την εκμετάλλευση.

-Αυτοί που κορδώνονται και κομπάζουν για το ‘’κερκυραϊκό τουριστικό προϊόν’’, για την ‘’Κέρκυρα  την ναυαρχίδα του τουρισμού’’ , για την σπουδαία επιχειρηματικότητα και την τουριστική ανάπτυξη, υπεραμύνονται της Πανελλαδικής ΣΣΕ και ισχυρίζονται ότι δεν συντρέχουν λόγοι απόκλισης από την ΣΣΕ όλης της χώρας και ότι η ομοιόμορφη εφαρμογή της ΣΣΕ, διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό .

Είναι αυτοί που θέλουν δηλαδή να ισχύει η ίδια σύμβαση για την Κέρκυρα, την Αμαλιάδα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Καρδίτσα, την Λειβαδιά, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, το Αγρίνιο, την Άρτα  και άλλους τέτοιους ‘’όμοιους’’ τουριστικούς προορισμούς, με  την Κέρκυρα.

Οι Ξενοδόχοι που μαζί με τα άλλα αρπακτικά , τους tour operator , έχουν επιβάλλει την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και την καθολική επικράτηση του all inclusive, έχουν το θράσος να μιλάνε για υγιή ανταγωνισμό και προστασία του τουριστικού προϊόντος .

Αυτοί λοιπόν οι αχόρταγοι,  που για τα κέρδη δυσφημούν σε κάθε ευκαιρία τον τόπο μας και τον τουρισμό, σήμερα έλαβαν άλλη μία απάντηση στην αξίωση τους να αναστείλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις .

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες  γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά την εκμετάλλευση και τις ‘’αλυσίδες’’ που μας έχουν φορέσει.

Σήμερα στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο, αύριο στο αεροδρόμιο και όπου χρειαστεί για να τσακιστεί η αδιαλλαξία, το θράσος και η ασυδοσία τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις