18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΕΝΕΝ | Ακτοπλοΐα – Χορήγηση διανυκτέρευσης: Ένα δικαίωμα που δεν παζαρεύουμε!

Πρόσφατα

Ακτοπλοΐα – Χορήγηση διανυκτέρευσης

Ένα δικαίωμα που δεν παζαρεύουμε!

Με το όπλο παρά πόδα η ΠΕΝΕΝ και τα μέλη της!

Συνεχίζεται εντατικά ο έλεγχος, η παρέμβαση και η πίεση της ΠΕΝΕΝ για πλήρη συμμόρφωση όλων των εταιριών και των πλοίων της Ακτοπλοΐας με το θεσπισμένο και κατοχυρωμένο δικαίωμα του κλάδου μας για την χορήγηση των διανυκτερεύσεων όπως αυτές εφαρμόζονται και δίνονται για ολόκληρες δεκαετίες.

Για το  πρόβλημα αυτό σημειώνουμε ότι μέσα στην πανδημία άρχισε η καταστρατήγησή του από σειρά ναυτιλιακών εταιρειών με διάφορες αβάσιμες προφάσεις και δικαιολογίες. Η Ένωσή μας το αντιμετώπισε άμεσα και αγωνιστικά με την ουσιαστική συμμετοχή και των μελών της!

Αντίθετα το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κατεστημένο σε ΠΝΟ και Ναυτεργατικά Σωματεία έως και σήμερα περιορίζονται σε άσφαιρες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες προς ΥΕΝ – εφοπλιστές – Λιμενικές αρχές με αποτέλεσμα πολλές επιστασίες Ναυτεργατών στα πλοία να έχουν απωλέσει το δικαίωμα στην διανυκτέρευση!!

Η μεθοδική – συστηματική προσπάθεια της ΠΕΝΕΝ με την συμμετοχή και την ενεργοποίηση του κλάδου έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και αυτό θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τελευταίο παράδειγμα συμμόρφωσης στην παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ ήταν η επαναχορήγηση των διανυκτερεύσεων στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ».

Ζητούμε από τα μέλη μας να μας ενημερώσουν για οποιαδήποτε απόπειρα σημειωθεί στην μη χορήγηση των διανυκτερεύσεων σε οποιοδήποτε πλοίο της Ακτοπλοΐας.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις