22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ευαγγελισμός»: Κινητοποίηση στα ΤΕΠ κατά των διώξεων και της τρομοκρατίας από διοίκηση και κυβέρνηση

Πρόσφατα

Νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στα ΤΕΠ πραγματοποίησαν, στις 8 το πρωί, το Σωματείο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) και οι εργαζόμενοι, απαιτώντας να μπει ένα τέρμα στις άδικες, αυταρχικές και επιβλαβείς αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης, που πλήττουν καίρια εργαζόμενους και ασθενείς και συνολικότερα το δημόσιο χαρακτήρα τού νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας.

Γιώργος Φερεντίνος

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΣΕΝΕ, Γιώργος Φερεντίνος, αφού αναφέρθηκε στους λόγους της σημερινής κινητοποίησης, τόνισε ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν θα αφήσουμε να περάσει ο αυταρχισμός, δεν περισσεύει κανένας, είμαστε όλοι εδώ, όλοι για έναν και ένας για όλους».

Άκης Σωτηρόπουλος

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και τα μέλη του ΜΕΤΑ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης και Άκης Σωτηρόπουλος, ο οποίος καταδίκασε τις πρακτικές της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία, όπως υπογράμμισε, δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση∙ αντιθέτως, εντάσσεται στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων, με αιχμή του δόρατος τη γενίκευση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας στους δουλειάς. Όποιος εργαζόμενος, όποιος συνδικαλιστής καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και υπερασπίζεται τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου διώκεται προκειμένου να φιμώσουν αυτόν και να τρομοκρατήσουν τους άλλους.

Υπενθυμίζεται πως στο ΓΝ «Ευαγγελισμός»:

Ένας συνδικαλιστής γιατρός, ο Νικόλας Σκούφογλου, απολύεται, χωρίς γιατί και διότι… ενώ υπάρχουν δυσαναπλήρωτα κενά και προφανείς ανάγκες τη στιγμή που υπάρχουν θετικές εισηγήσεις από τους Διευθυντές. «Είναι η πρώτη από περίπτωση παρατασιακού γιατρού στο νοσοκομείο που δεν ανανεώνεται η σύμβαση. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, είναι εκδικητική απόλυση και έρχεται ως συνέχεια της περυσινής επιβολής προστίμου στον ίδιο με πρόσχημα “απρεπούς συμπεριφοράς” ενώ στην πραγματικότητα ο συνάδελφος μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο», σημειώνει το ΣΕΝΕ.

Μια συνδικαλίστρια ΠΕ διοικητικός εκλεγμένη σε ΣΕΝΕ και ΠΟΕΔΗΝ, η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, παρότι υπηρετεί επί χρόνια σε ένα σημαντικό και περίπλοκο πόστο με μετρήσιμα αποτελέσματα, αναίτια και χωρίς καν να έχει εκπαιδευτεί αντικαταστάτης, μετακινείται κάτω από το μανδύα της «αναβάθμισης» σε θέση προϊσταμένης – με στόχο να απομονωθεί και να εκτεθεί – θέση που αρνείται απόλυτα αιτιολογημένα και σύννομα. «Σε πρόσφατη συνάντηση του ΣΕΝΕ με το Διοικητή, αυτός έφτασε στο σημείο να πει ότι θα μετακινήσει – ως Προϊσταμένη πάλι! – τη συνάδελφο, αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος τους είναι η πάση θυσία απομάκρυνσή της από ένα πόστο που συναναστρέφεται με εκατοντάδες συναδέλφους και χειρίζεται τα θέματά τους πάντα με φιλεργατική διάθεση και κριτήριο», σημειώνει το Σωματείο.

Ένας ΔΕ διοικητικός, ο Νίκος Παπαβασιλείου, επιχειρήθηκε να μετακινηθεί σε πόστο με αρμοδιότητες ΠΕ χωρίς να γνωρίζει και να μπορεί να ανταποκριθεί στο αντικείμενο της δουλειάς γεγονός που θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τον ίδιο τον εργαζόμενο. Μετά την παρέμβαση του Σωματείου η διοίκηση δεσμεύτηκε για την τροποποίηση της απόφασης μετακίνησης η οποία όμως ακόμα εκκρεμεί.

Δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι μετακινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, θέλοντας και μη, με αδιαφανείς κι ατεκμηρίωτες διαδικασίες με αποτέλεσμα να αποδομούνται συστηματικά και με ευθύνη της Διοίκησης οι κρίσιμες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι (απλήρωτοι και απελπισμένοι) «προφανώς δεν περισσεύουν, κάλλιστα μπορούν να εργάζονται με αρνητικό ραπιντ τεστ», τονίζει το ΣΕΝΕ.

Εκατοντάδες κλήσεις σε απολογία και ποινές από τη διοίκηση σε εργαζομένους όλο το προηγούμενο διάστημα. «Να έγιναν ξαφνικά όλοι “παραβατικοί” ή μήπως έτσι, μόνο με μαστίγιο εφαρμόζεται η πολιτική που επιβάλει σιγή νεκροταφείου και αποβαίνει εις βάρος υγειονομικών και ασθενών;», αναρωτιέται το Σωματείο, κάνοντας μια ρητορική ερώτηση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις