17.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης»: Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πρόσφατα

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιχείρηση κατατρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με την ασφάλεια και τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων.

Με μια άνευ προηγουμένου ενέργεια, η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε  οκτώ μέχρι τώρα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΣ και τους προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου. Την εισαγγελική παρέμβαση  ζήτησε η Ν. Κεραμέως ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Μάλιστα, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

Πρόκειται για μια σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση των αγώνων τους ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης που σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση τον Οκτώβριο 2021. Ποινικοποιούν τους αγώνες που οι φοιτητικοί  σύλλογοι, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι  έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές! Οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή  από βολή κρότου λάμψης.

Οι κατασκευασμένες σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσουν. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στοχοποιούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα όργανά τους και οι αγωνιστικές αποφάσεις τους.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επανέρχεται ο κατασταλτικός μηχανισμός ποινικοποιώντας τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας την επίθεση  της στα μορφωτικά  δικαιώματα των φοιτητών. Σε αυτό τον κατήφορο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή. Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο μετατρέπει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε ένα super market υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων, ατομικών και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κουμάντο θα κάνουν οι επιχειρηματίες και τα συμφέροντα τους. Επιβάλλει μάνατζερ και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς. Καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους. Αποτελεί νομοσχέδιο «κομμένο και ραμμένο» στις οδηγίες ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ.

Η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων δεν θα περάσει! Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών/φοιτητριών  και απαιτούμε να πάψει κάθε σκέψη για δίωξή τους.

Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

  • Στηρίζουμε  τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην δίωξη των φοιτητών και φοιτητριών.
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο!
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.
  • Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να μην τολμήσουν να βάλουν τους ΟΠΠΙ στα ιδρύματα!
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις