21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εμποροϋπάλληλοι Αθήνας: Για τη «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου | Κυριακή 3 Ιούλη

Πρόσφατα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή!

Μετά από ένα δίχρονο «διάλειμμα» λόγω πανδημίας, ο Δήμος Ιλίου φέρνει φέτος και πάλι στις 2 Ιουλίου τη «Λευκή Νύχτα», για να κάνει ακόμα πιο μαύρη την καθημερινότητα των εμποροϋπαλλήλων που δουλεύουν εντός του Δήμου.

Ξεδιάντροπα κομπάζει η διοίκηση του Δήμου Ιλίου ότι με τις εκδηλώσεις αυτές δημιουργεί «έναν ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Αττική και όχι μόνο, αφού εξασφαλίσαμε τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής»!

Κατά τη γνώμη τους (Δήμου, Περιφέρειας, πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου) θα πρέπει μάλλον να λέμε και ευχαριστώ που θα πρέπει να εργαστούμε μέχρι τα άγρια χαράματα.

Η πραγματοποίηση της «Λευκής Νύχτας» και μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και μετράει και το τελευταίο σεντ για να βγάλει το μήνα, είναι πρώτου μεγέθους πρόκληση!

Φανερώνει για ακόμη μια φορά ότι όλοι οι προαναφερθέντες έχουν γραμμένα τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων της περιοχής στα παλιά τους τα παπούτσια και διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο πιο καλός «συνέταιρος» κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής γνωρίζουν ότι ο (λαλίστατος στη συγκεκριμένη περίπτωση) Δήμαρχος με φαιδρές δικαιολογίες και μισόλογα εδώ και μήνες αποφεύγει να συναντηθεί με το Παράρτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία της περιοχής. «Νίπτει τας χείρας του» για όλα τα ζητήματα που καίνε κυριολεκτικά τους εργαζομένους στο Δήμο του, την πανδημία και την ακρίβεια, τα ωράρια-λάστιχο που επιβάλλουν οι εργοδότες, μπαίνει όμως μπροστά για την υλοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων οι οποίες χτυπούν την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα τους αφήσουμε να μας εμπαίζουν και να συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τη χαμοζωή, τη βαρβαρότητα!

Οι εμποροϋπάλληλοι του Ιλίου έχουμε στήριγμα το σωματείο μας και το Παράρτημα του σε Ίλιον/Πετρούπολη/Αγ. Αναργύρους-Καματερό. Τώρα πρέπει όλοι να οργανωθούμε στο Σωματείο μας, να κάνουμε το Παράρτημα στην περιοχή «αιχμή του δόρατος» κόντρα σε όσους μας μαυρίζουν τις ζωές.

Είναι ώρα να πάρουμε όλοι θέση στον αγώνα, δίπλα στους εργαζόμενους που σε μια σειρά κλάδους αυτές τις μέρες με απεργίες και κινητοποιήσεις παλεύουν για συλλογικές συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, για να μπουν σε πρώτο πλάνο οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Διεκδικούμε :

  • Σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς μας. Καθορισμένο ωράριο με βάση Συλλογική Σύμβαση.
  • Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Άδεια με αποδοχές για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο.

Όχι στις «Λευκές Νύχτες» που μαυρίζουν τις ζωές μας

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις