Το «στίγμα» της πειθαρχικής ποινής από την ΟΣΥ για την αναδημοσίευση και τη συνδικαλιστική κριτική (Απ. Κασιμέρης στο Γ. Χρήστου)

Μου επιβλήθηκαν 5 ημέρες αργία επειδή αναδημοσίευσα ρεπορτάζ του «Έθνους», της «Αυγής και του τηλεοπτικού σταθμού STAR, σχετικά με το διαγωνισμό ΑΣΕΠ για διορισμούς στα ΜΜΕ από την ΟΣΥ, «και έβαλα και τα δικά μου συνδικαλιστικά σχόλια», σημειώνει ο Αποστόλης Κασιμέρης, επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, μιλώντας στο ραδιομέρα στην εκπομπή «το στίγμα της μέρας» (00:46:35) και στο Γιώργη Χρήστου (23-01-22).

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΣΥ έκρινε στις 7 Ιούλη του.2021 ότι η αναδημοσίευση άρθρων, ειδήσεων, γεγονότων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και επέβαλε την παραπάνω ποινή στον Α. Κασιμέρη. Στα ρεπορτάζ που αναδημοσίευσε, όπως αυτό του «Έθνους», αναφέρονταν ότι μετά από επανέλεγχο της λίστας κατάταξης υποψηφίων προς διορισμό στα ΜΜΜ που εστάλη από την ΟΣΥ στον ΑΣΕΠ , έδειχνε ότι εξήντα ένα (61) υποψήφιοι άλλαξαν πίνακα κατάταξης και σειρά επιλογής, αριθμός αρκετά μεγάλος που αλλοίωνε σημαντικά το διαγωνισμό αφήνοντας «σκιές» σχετικά με τον τρόπο που η ΟΣΥ προχωρούσε στην επιλογή υποψηφίων. Όπως τονίζει ο Απ. Κασιμέρης, «αυτό που ήταν σοβαρή παρανομία από την πλευρά της ΟΣΥ ήταν πως ανεβοκατέβαιναν για ώρες οι λίστες των επιτυχόντων και σε δημόσια θέα, με διαφορετική θέση κάθε φορά. Αυτά μόνον με αυτή την κυβέρνηση που έχουμε, της ΝΔ, και με υπουργό τον Καραμανλή μπορεί να γίνουν».

Ο Α. Κασιμέρης προσέφυγε στο ΣΕΠΕ εναντίον αυτής της αυθαίρετης ενέργειας της διοίκησης και σήμερα πραγματοποιήθηκε η εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Νέας Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου 269), όπου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση αλληλεγγύης. Με βάση τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή, η εργοδοσία, σήμερα, ουσιαστικά προσπάθησε να του επιρρίψει την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιος είναι αυτός που καλεί τον εισαγγελέα να επέμβει και προσβάλλει τη διοίκηση, όταν αυτό το θέμα, ο διαγωνισμός, είχε φτάσει στη Βουλή, είχαν κατακριθεί με βαριές εκφράσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του. Ακόμη και ο ΑΣΕΠ τους κατέκρινε».

Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης επιβεβαίωση όλων όσα ισχυρίστηκαν τα ρεπορτάζ και αναδημοσίευσε ο Απ. Κασιμέρης, έχει έρθει ήδη, εδώ και μήνες, από τον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Απαντώντας σε αιχμηρές δηλώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, σχετικά με τις μεταβολές που ζήτησε το ΑΣΕΠ στους προσωρινούς πίνακες προσληπτέων σε ποσοστό 37% για την ΟΣΥ και 45% για τη ΣΤΑΣΥ, παραδέχεται ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή του πως: «Επί των 423 προσληπτέων στην ΟΣΥ το πραγματικό ποσοστό των αλλαγών είναι 14,5% και όχι 37%. Αφορά δηλαδή 61 νέους υποψήφιους».

Ο Απ. Κασιμέρης μιλά, επίσης, για τους 30μήνες φυλάκιση που του έχει επιβληθεί για περιφρούρηση από το ΕΚΑ, έπειτα από μήνυση εργολάβου που χρωστά εκατομμύρια στο Δημόσιο και στον ΕΦΚΑ, για τον αγώνα τον καθαριστριών, αλλά και για τη νέα μήνυση εναντίον του (και εναντίον της «Εφ.Συν»), με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, από τον πρώην υπεύθυνο της φύλαξης των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Το 2014-2015 είχε βγάλει το όπλο και έριχνε στον αέρα, όταν συναντήθηκε με μια ομάδα αναρχικών, το 2021 γύρισε πίσω στην υπηρεσία και η διοίκηση της ΟΣΥ τον «αντάμειψε» κάνοντάς τον τμηματάρχη. «Μας έκανε τη μήνυση γιατί είχαμε το “θράσος” να αμφισβητήσουμε ότι αυτό το άτομο είναι ικανό να πάρει προαγωγή αλλά και να βρίσκεται ανάμεσά μας, στο χώρο εργασίας μας, και να οπλοφορεί».


Η υπόλοιπη θεματολογία της εκπομπής «το στίγμα της μέρας»:

  • 00:00:00 Εισαγωγή από το Γιώργη Χρήστου.
  • 00:13:20 O Μιχάλης Κριθαρίδης σχολιάζει την επικαιρότητα.
  • 00:30:13 Ο Νίκος Καπίρης, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, για τη μήνυση και αγωγή από τη Διοίκηση σε πέντε μέλη του σωματείου, επειδή άσκησαν ουσιαστικά τα καθήκοντά τους, ενημερώνοντας τους συναδέλφους/ισσες και αντιτάχθηκαν στις σκανδαλώδεις εργολαβίες.
  • 01:01:55 Ο Χρήστος Γαρύφαλλος, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως για τις απειλές του δημάρχου Πύργου κατά της ταμίας του Δήμου αν προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και δημόσιο χρήμα.
  • 01:16:38 Η Άννα Ασλανίδη, πρόεδρος πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων Vodafone-Παναφον, για τις αλλαγές στις συμβάσεις και τις απειλές για απόλυση.
  • 01:33:27 Ο Τάσος Σταυρόπουλος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, για την Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων την Παρασκευή 24/06.
  • 01:41:33 Ο Βασίλης Στύλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων e-food, για την αυριανή (24/06) 24ωρη απεργία και μοτοπορεία των διανομέων.