«Ευαγγελισμός»: Η απόλυση Σκούφογλου συνέχεια της επίθεσης κατά γιατρών που κάτω από τη μάσκα είχαν φωνή

Σωματεία, υγειονομικά, εκπαιδευτικά κ.λπ., προχωρούν στην έκδοση ψηφισμάτων αλληλεγγύης στον ιατρό, Νίκο Σκούφογλου, και καταγγελίας της διοίκησης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» για την εκδικητική απόλυσή του, κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης και τη συνέχιση της παράτασης του γιατρού αλλά και μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. «Η απόλυση του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου είναι συνέχεια της επίθεσης ενάντια σε όσους γιατρούς κάτω από τη μάσκα είχαν φωνή, όπως η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και πολλοί άλλοι γιατροί», καταγγέλλουν και κάνουν σαφές ότι «δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση».

Αναλυτικότερα:

Καταγγέλλουν «την απόλυση του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης ο Διοικητής του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι η εισήγηση του Διευθυντή του τμήματος και του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που είναι εκ θέσεως αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες στην κλινική, ήταν υπέρ της ανανέωσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για προσχήματα σχετικά με τους λόγους της απόλυσης. Ο Διοικητής, σε μια κατάφωρη ενέργεια κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στο να κρίνει “ποιος χωράει”».

Πρόκειται, τονίζουν, «για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί “απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς” και “απείθειας” προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Η “απείθεια” και η “απρεπής συμπεριφορά” συνίσταντο στο ότι οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας».

Η απόλυση του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου, υπογραμμίζουν, «είναι συνέχεια της επίθεσης ενάντια σε όσους γιατρούς κάτω από τη μάσκα είχαν φωνή, όπως η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και πολλοί άλλοι γιατροί». Απαιτούν «μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις» και την «την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του Ευαγγελισμού και τη συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου». Κάνουν ξεκάθαρο, τέλος, ότι «δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση».


Σχετική ανάρτηση | Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του γιατρού, Νίκου Σκούφογλου, από τον «Ευαγγελισμό»