«18 Άνω»: Καταστροφική για τη θεραπεία η σύλληψη θεραπευόμενου

Την Πέμπτη 16/6/2022 ο θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ Martin D. ετών 35, συνελήφθη λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του για μη αντικατάσταση περιοριστικών όρων και παραμένει κρατούμενος, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Είναι κατανοητό ότι κάτι τέτοιο έχει ως συνέπεια την άμεση διακοπή της θεραπείας του.

Ο θεραπευόμενος μας βρίσκεται στην Φάση της Κοινωνικής Επανένταξης, την τελευταία φάση του Προγράμματος, συμμετέχει σε όλες τις θεραπευτικές διαδικασίες, απέχει από οποιαδήποτε ουσία 500 ημέρες, εργάζεται και θέτει στόχους βάζοντας σε νέα βάση τη ζωή του.

Ο Martin έχει ελπίδες και όνειρα και αγωνιζόταν γιαυτά, άραγε σήμερα μέσα στη φυλακή συνεχίζει να τα κάνει; Μπορεί η φυλακή να λειτουργήσει θεραπευτικά ή θα τον θέσει σε κίνδυνο υποτροπής;

Ως θεραπευτική ομάδα του 18 Άνω θεωρούμε την φυλάκιση του καταστροφική καθώς ενέχει τον κίνδυνο της υποτροπής και γιαυτό ζητάμε να επανέλθει άμεσα στις θεραπευτικές διαδικασίες με στόχο να συνεχίσει τη θεραπεία του, να αποφύγει τον κίνδυνο της υποτροπής και να μην στερήσει την ελπίδα από τον εαυτό του αλλά και από όλους τους εξαρτημένους.

Ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του και ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα αναγνωρίσουν την προσπάθειά του και θα του δώσουν τη δυνατότητα να μην επιστρέψει εκεί απ’όπου θέλησε να ξεφύγει ερχόμενος στο θεραπευτικό πρόγραμμα της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω.

Η Θεραπευτική Ομάδα της
Μονάδας Απεξάρτησης 18Ανω


Πηγή: Ygeionomikoi.gr