ΣΙΥΑ: Η ΜΚΟ Caritas Hellas απολύει έγκυο εργαζόμενη | Επιστολή στην Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το «ανθρωπιστικό» πρόσωπο των ΜΚΟ. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Η ΜΚΟ CARITAS HELLAS ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΓΚΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ!

Σε καμία περίπτωση δεν μας ξαφνιάζει η επίθεση αυτή από τη μεριά της εργοδοσίας, έχει όμως μεγάλη σημασία το πόσο απροκάλυπτα πλέον γίνεται αυτή η επίθεση. Επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη θέση του Σωματείου μας ότι οι ΜΚΟ λειτουργούν ακριβώς όπως κάθε εργοδοσία και μάλιστα από τις πιο σκληρές. Αναδεικνύει επίσης την ανάγκη για ΣΣΕ που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με ένα από τα πιο κύρια να είναι η προστασία της μητρότητας αλλά και την ανάγκη οργάνωσης στο Σωματείο.

Η συναδέλφισσα, που βρίσκεται στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, είχε την διαβεβαίωση της ΜΚΟ πως η θέση εργασίας της θα διατηρηθεί για όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Προσκόμισε μάλιστα και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού κλπ) ώστε να προχωρήσει το ζήτημα της άδειας της. Δεκαπέντε μέρες πριν τη λήξη της σύμβασης η ΜΚΟ την ενημέρωσε πως δεν θα ανανεωθεί. Όταν η συναδέλφισσα -δικαίως- ζήτησε να μάθει τον λόγο της μη ανανέωσης, η απάντηση που πήρε ήταν ότι «κάποια στιγμή οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν ανανεώνονται» και ότι «προέκυψε πρόβλημα με τον χρηματοδότη» και πως «δεν είναι απόλυση είναι λήξη σύμβασης». Όλα αυτά βέβαια ενώ η θέση εξακολουθεί να υπάρχει κανονικά και το πρόγραμμα να συνεχίζεται. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εργαζόμενη είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε κύηση υψηλού κινδύνου.

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «ανθρωπιστές» των ΜΚΟ. Αν και όπως είδαμε στο σάιτ της CARITAS HELLAS “Ηθικές και πνευματικές μας αξίες είναι η ισότητα, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός” στην πράξη μάλλον τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Να σημειωθεί επίσης πως η συναδέλφισσα εργάζεται σε πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής για πρόσφυγες και μετανάστες το οποίο χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Χρηματοδοτούνται, κοινώς, για να βρίσκουν δουλειά σε πρόσφυγες και μετανάστες, όταν τιμωρούν με απόλυση μια εργαζόμενη επειδή έμεινε έγκυος!

Η αλήθεια είναι ότι η συναδέλφισσα απολύεται ακριβώς επειδή είναι έγκυος!

Εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων (μεταξύ των οποίων και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου) η CARITAS HELLAS δείχνει αυτό που πραγματικά είναι. Μια «εταιρεία παροχής ανθρωπισμού» που πετάει στον δρόμο μια έγκυο εργαζόμενη χωρίς καν να δίνει λογαριασμό.

Ξεχνάνε όμως κάτι. Οι εργαζόμενες στις ΜΚΟ δεν είναι μόνες τους. Είναι γελασμένοι οι κύριοι και οι κυρίες της CARITAS εάν νομίζουν πως το Σωματείο και η συνάδελφοι της εργαζόμενης θα την αφήσουν μόνη της. Είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν νομίζουν πως η απόλυσή της θα περάσει στα ψιλά.

Απαιτούμε, άμεσα να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσας και εκείνη να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της με το πέρας της άδειας μητρότητας.

Καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία, κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη μόνη της απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε!


Επιστολή του Σωματείου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σχετικά με την απόλυση εγκύου συναδέλφου από την ΜΚΟ CARITAS HELLAS

We are writing to you regarding a complaint received by our Union from an employee, who works as a social worker at the Adama Center of CARITAS HELLAS, funded by UNHCR. She has been a worker in the aforementioned project since the beginning of its operation, on 03/01/2022. During the time of her employment, she informed CARITAS of her pregnancy, presenting all the relevant medical documents, as required by law.

In mid-May, CARITAS made known to her their intention to continue the employment contract for the duration of her pregnancy and that she would resume her duties upon the end of her maternity leave. At their request, which was in writing, she provided the pregnancy certificate for the calculation of the maternity leave.

However, on 15/06/2022, while she was on sick leave due to a high-risk pregnancy, CARITAS informed her by telephone and then in writing that her contract, which expires on 30/06/2022, would not be renewed, without any explanation.

Later on that day, the Director of CARITAS HELLAS, during a telephone conversation with the employee, clearly stated that the job position cannot be maintained due to funding, more specifically, that CARITAS has no responsibility but is forced to make the dismissal because of the funder. The Director repeated the same argument to a representative of our Union in a conversation over the phone. As the project operates with UNHCR funding, we would appreciate it if you could let us know your position on the issue at hand and whether the dismissal of the employee, who is already in the 7th month of her pregnancy, was made under the guidance and instructions of your organization as CARITAS HELLAS management explicitly suggested.

Nowadays, when the rights of working mothers and women at the workplace and in general are negatively affected, we must all take a stand. Our Union is totally opposed to such actions demanding the immediate reinstatement of our colleague and her return to work upon the end of her maternity leave.

Respectfully,

The Executive Council of the Union of Private Employees of Athens

Σας απασχολούμε σχετικά με μια καταγγελία που έφτασε στο Σωματείο μας από συνάδελφο, που εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στο Adama Center της CARITAS HELLAS, με την χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας. Η εργαζόμενη απασχολείται στο ως άνω πρόγραμμα από την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου, στις 03/01/2022. Στο διάστημα που εργάζεται εκεί ενημέρωσε την CARITAS ότι είναι έγκυος, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Στα μέσα Μαΐου, η εργαζόμενη ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την CARITAS ότι η σύμβαση εργασίας της θα συνεχιστεί καθολη την διάρκεια της άδειας κυοφορίας και μητρότητας και με τη λήξη της άδειας θα επιστρέψει κανονικά στη θέση της. Στη συνέχεια, γραπτά της ζήτησαν την απαραίτητη βεβαίωση κυοφορίας για να υπολογίσουν, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, πότε ξεκινάει η άδεια μητρότητας και η εργαζόμενη το απέστειλε.

Ωστόσο, στις 15/06/2022 και ενώ η εργαζόμενη βρίσκεται σε άδεια ασθενείας (λόγω κύησης υψηλού κινδύνου) την ενημέρωσαν τηλεφωνικά και στη συνέχεια γραπτά ότι η σύμβαση της που λήγει στις 30/06/2022 δεν θα ανανεωθεί χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.

Αργότερα, η διευθύντρια της CARITAS HELLAS, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εργαζόμενη, ανέφερε ότι η θέση δεν μπορεί να διατηρηθεί λόγω χρηματοδότησης. Πιο συγκεκριμένα, ότι η CARITAS δε φέρει ευθύνη αλλά αναγκάζεται να προβεί στην απόλυση λόγω του χρηματοδότη. Τα ίδια επανέλαβε και σε εκπρόσωπο και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου μας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα λειτουργεί με την χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα θέλαμε να μας επιβεβαιώσετε την θέση αυτή και να ενημερώσετε σχετικά με την απόφαση του Οργανισμού σας για απόλυση της εργαζόμενης στον 7ο μήνα κύησης κατά αυτόν τον τρόπο.

Σε μια εποχή που τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας, των γυναικών αλλά και των εργαζόμενων συνολικά πλήττονται όλο και περισσότερο, οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο μας είναι κάθετα αντίθετο με τέτοιου είδους κινήσεις και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας και την επιστροφή της στην εργασία της με το πέρας της άδειας μητρότητας.