ΣΕΡΕΤΕ Θεσσαλονίκης: Δεν εφησυχαζόμαστε – Καταβολή των δεδουλευμένων τώρα!

Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σήμερα, 9 μήνες μετά την περάτωση του έργου «Υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του ΑΠΘ για το έτος 2020-2021» σημαντικός αριθμός υποτρόφων παραμένει απλήρωτος λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Κατά την υλοποίηση του έργου και λίγο πριν την περάτωση του συνόλου των διδακτικών ωρών ζητήθηκαν εκ των υστέρων επιπλέον δικαιολογητικά, τα οποία ήταν αδύνατο να βρεθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή (παρουσιολόγια, zoom reports κ.α.). Δεν φτάνει η ανασφάλιστη, ελαστική και επισφαλής εργασία που βιώνουμε, πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι/ες και με την καταπάτηση των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει.

Με αφορμή τα παραπάνω, το ΣΕΡΕΤΕ Θεσσαλονίκης, προχώρησε στις 17 Μάη, ημέρα της κλαδικής απεργίας, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΚΕ, όπου και κατατέθηκε ψήφισμα για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους/ες ανεξαιρέτως τους υπότροφους που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη πράξη. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΕΛΚΕ απέδωσε το σύνολο των ευθυνών στο υπουργείο υποστηρίζοντας ότι εξέδωσε εκ των υστέρων υπουργική απόφαση με νέες οδηγίες. Την ίδια στιγμή αποποιήθηκε τις δικές του ευθύνες ως διαχειριστική αρχή, ενώ ταυτόχρονα απέφυγε να πάρει την πλευρά των απλήρωτων υποτρόφων.

Σε συνέχεια της παρέμβασης και ως αποτέλεσμα των πιέσεων του σωματείου, η διοικητική υποστήριξη του έργου επικοινώνησε στα τέλη του Μάη με τους/τις απλήρωτους/ες συναδέλφους/ισσες ενημερώνοντας για νέα παράταση υποβολής δικαιολογητικών και αξιολόγηση τους με νέα κριτήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταβολή των πληρωμών. Ακόμα και αν αυτή η κίνηση αποτελεί μία πρώτη σημαντική νίκη του σωματείου, επιλέγουμε να μην εφησυχαστούμε αλλά να συνεχίσουμε τις δράσεις μας μέχρι την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων.

Επιλέγουμε να μην δώσουμε αυτόν τον αγώνα μόνοι και μόνες. Μέχρι σήμερα πολλά απλήρωτα άτομα έχουν επικοινωνήσει με το σωματείο. Συνεχίζουμε να καλούμε όσα άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με την μη καταβολή των δεδουλευμένων να επικοινωνήσουν με το σωματείο αλλά και να συμμετάσχουν σε αυτό προκειμένου να δυναμώσουμε τις συλλογικές μας διεκδικήσεις απέναντι στα κοινά μας προβλήματα.

20-06-2022