ΠΕΣΕΚ: Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλ. Κλαυθμώνος | Παρασκευή 24 Ιούνη

Και ώρα 11πμ.

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνταξιούχων με αίτημα την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και ενσωμάτωσής της στην κύρια σύνταξη. Να δοθούν αυξήσεις ώστε να καλυφθούν οι απώλειες και να σταματήσει επιτέλους ο επαίσχυντος διαχωρισμός των συνταξιούχων σε πριν και μετά του ν. Κατρούγκαλου. Είναι απαράδεκτο με τα ίδια συντάξιμα χρόνια να υπάρχουν διαφορετικές συντάξεις.

Χωρίς την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι συντάξεις. Όλες οι κυβερνήσεις θα τον χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, γι’ αυτό φρόντισαν μέσω του ΣΤΕ να κριθεί Συνταγματικός και «νόμιμες» όλες τις περικοπές.  Οι συνταξιούχοι πριν από το νόμο δε θα πάρουν λόγω προσωπικής διαφοράς, οι μετά το νόμο θα πάρουν ψίχουλα, γιατί η αύξηση θα προστίθεται μόνο στην ανταποδοτική σύνταξη και βέβαια δε θα αφορά την Εθνική σύνταξη, την Επικουρική και το Μέρισμα του Μετοχικού. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις μοιράζουν μόνο τα πρωινάδικα των ΜΜΕ.

Οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά, οι υπερβολικές αυξήσεις στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε απόγνωση όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν αφυδατωθεί. Γι’ αυτό στο δρόμο με θέμα την ακρίβεια έπρεπε να υπάρχει συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων με αίτημα την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά όλης της επαίσχυντης πολιτικής της Ε.Ε, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις επί 13 χρόνια.

Αποσπασματικές ή επετειακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να ανατρέψουν τον πυρήνα της αντιεργατικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Γι’ αυτό η ΠΕΣΕΚ δε θα πάψει να υποστηρίζει το συντονισμό του αγώνα με βασικά αιτήματα την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατάργηση του αντισυνδικαλιστικού και αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που αποβλέπει στη χειραγώγηση των εργαζομένων, στον πλήρη έλεγχο του συνδικαλισμού και στην υποταγή του στην κυβερνητική πολιτική.

Και ενώ η λιτότητα και η ακρίβεια μας έχει γονατίσει και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, η κυβέρνηση μας εμπλέκει στον πόλεμο, όχι μόνο στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, αλλά, συνεχίζει την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης και παραχωρεί λιμάνια και βάσεις στο ΝΑΤΟ, γεγονός που θα πληρώσουμε ακριβά, αν ο πόλεμος γενικευθεί. Γι’ αυτό δεν αρκεί να καταδικάζουμε γενικόλογα τον πόλεμο, αλλά έχουμε καθήκον να απαιτήσουμε τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από την εγκληματική συμμαχία του ΝΑΤΟ που θέλει να κάνει υποχείριες όλες τις χώρες, υποδαυλίζοντας καθημερινά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ήττα της εγκληματικής αυτής συμμαχίας μόνο καλό μπορεί να σημαίνει για τους λαούς όλου του κόσμου.

Με βάση το πλαίσιο των αιτημάτων που εκτέθηκαν πιο πάνω, η ΠΕΣΕΚ θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Συνταξιούχων.