22 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΟΕΝΓΕ, ΠΕΝΕΝ, ΠΣΣ-ΝΑΤ: Αλληλεγγύη στο Σωματείο Ν.Φ-Ν.Χ. | Καταδίκη των αυθαιρεσιών και των χυδαίων εκφράσεων του δημάρχου

Πρόσφατα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας απέναντι στην τρομοκρατία του δημάρχου

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και την αγωνιστική δράση που αποφασίστηκε ομόφωνα, ο Δήμαρχος προσπάθησε να τρομοκρατήσει το Σωματείο και τον Πρόεδρο και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης με χυδαίες εκφράσεις και απειλές: «Θα πάρετε τα αρχ@@ μου και θα σας κυνηγήσω όλους, ιδίως εσένα (προς τον πρόεδρο Σωματείου) μέχρι να βρεις μαύρο χιόνι».

Ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου ότι θα επιλυθούν σοβαρά λειτουργικά θέματα των υπηρεσιών και προβλήματα εργαζομένων, η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Οι αιτίες που οδήγησαν στην έναρξη αγωνιστικής δράσης είναι: οικονομικές οφειλές προς εργαζόμενους, έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ασυντήρητα οχήματα, ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά, σε βασικά είδη καθαρισμού, γραφική ύλη, ηλεκτρολογικό υλικό και υλικά για τεχνικά συνεργία κλπ. Οι επικίνδυνες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις, η εντατικοποίηση των εργασιών στις περισσότερες υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσης, η παραχώρηση δημόσιου χώρου στη Μητρόπολη προκειμένου να χτιστεί ιδιωτικός παιδικός σταθμός, αντί δημοτικού. Η άδικη περικοπή δεδουλευμένων ημερομισθίων σε εργαζόμενη, η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων, είναι επίσης μερικές από τις αιτίες.

Οι υπηρεσίες καθημερινά και εντέχνως απαξιώνονται από Κράτος και Δημάρχους, που με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού, στοχεύουν στις ιδιωτικοποιήσεις, την πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας, ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης. Αυτό σημαίνει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους δημότες.

Όπως σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έτσι και στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η Διοίκηση αξιοποιεί τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, τους νόμους και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί για να αυθαιρετεί καθημερινά και να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας. Έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία απειλών και συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αντιδρούν και αποκαλύπτουν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, καθώς και τα σχέδιά τους.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές της εργοδοσίας, εμείς απαντάμε με τα δικά μας όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη των εργαζομένων, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών επειδή δεν συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του κινήματος. Αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια.

Καταγγέλλουμε τις χυδαίες εκφράσεις και απειλές του Δημάρχου Γιάννη Βούρου προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και τη στοχοποίηση του Προέδρου, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την αγωνιστική δράση του Σωματείου.


Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΣΣ-ΝΑΤ)

Ψήφισμα – Καταδικάζουμε τις αυθαιρεσίες και τις χυδαίες επιθέσεις
του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Οι Διοικήσεις της ΠΕΝΕΝ και του ΠΣΣ-ΝΑΤ αποδοκιμάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις χυδαίες επιθέσεις και την αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου σε βάρος του εκλεγμένου Προέδρου του Σωματείου του δήμου.

Χαιρετίζουμε την άμεση αγωνιστική αντίδραση και καταδίκη των εργαζομένων ενάντια στις άθλιες και ανεπίτρεπτες πρακτικές που έχει εγκαινιάσει ο δήμαρχος της περιοχής!

Πάει πολύ και ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας ο εκλεκτός του Μελισσανίδη στον δήμο να καθυβρίζει το Σωματείο, τον Πρόεδρο και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους ως απάντηση στα δίκαια αιτήματα και τις νόμιμες διεκδικήσεις τους.

Απαιτούμε από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να δώσει λύση στα ώριμα αιτήματα των εργαζομένων!

Η ΠΕΝΕΝ και ο ΠΣΣ-ΝΑΤ στηρίζουν τον αγώνα και τα αιτήματα του Σωματείου και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Σχετική ανάρτηση | Νέα Φιλαδέλφεια: Η τρομοκρατία και η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσουν

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις