Ψήφος στον Ανεξάρτητο Συνδυασμό-Εκπαιδευτική Παρέμβαση στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ημαθίας (21/6) για το 20ό Συνέδριο ΟΛΜΕ

Εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 20ό Συνέδριο της ΟΛΜΕ | Τρίτη 21/6/2022

Να κάνουμε την πραγματικότητά τους να μην είναι αυτονόητη!

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε από το σωματείο μας να συμμετάσχουμε σε άλλη μία εκλογική
διαδικασία για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας, στην ΟΛΜΕ αυτή τη φορά. Μας δίνεται μία σπουδαία ευκαιρία λοιπόν, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στην ΟΛΜΕ, μήπως και κινηθεί κάτι στο τέλμα που ονομάζεται κυβερνητικός συνδικαλισμός…

Πράγματι, ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε με διακηρύξεις αγωνιστικότητας από την ΟΛΜΕ ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-παρωδία, κατέληξε με την απόλυτη συνθηκολόγηση , αμέσως μετά την προσφυγή του υπουργείου στα δικαστήρια.

Το υπουργείο βέβαια καμώνεται πως όλα είναι κανονικά, η ΟΛΜΕ καμώνεται πως έκανε ό,τι μπορούσε αλλά ως εδώ ήταν, επιβάλλοντας κλίμα υποταγής στις κυβερνητικές επιλογές. Έτσι επέτρεψε η πλειοψηφία των κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ –ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) να υλοποιηθούν όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, μείωση εισακτέων εξετάσεις PISA,άφησε χωρίς στήριξη συναδέλφους που υφίστανται την τρομοκράτηση του Υπουργείου για την αγωνιστική τους στάση. Περιορίστηκε μόνο σε αναποτελεσματικές, τυπικές και προσχηματικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής (π.χ εξετάσεις PISA).

Μέσα στη δίνη της ακρίβειας που καλπάζει και εξανεμίζει το εισόδημά μας συρρικνώνοντας το βιοτικό μας επίπεδο, δεν αντέταξε καμιά οικονομική διεκδίκηση, δεν οργάνωσε τον αγώνα του κλάδου.

Άραγε πόσοι/ες από εμάς, θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε ως τουρίστες ένα ελληνικό νησί φέτος; Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αφού το κόστος ζωής ανέβηκε και συνεχίζει να ανεβαίνει διαρκώς και όχι μόνο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και λόγω των καταστροφικών επιλογών αυτής της κυβέρνησης που το κύριο μέλημά της είναι το πώς θα ικανοποιήσει τους ολιγάρχες φίλους της, τη στιγμή που στο λαό μοιράζει καθρεφτάκια.

Γιατί, τι άλλο είναι τα ψευτοεπιδόματα στους λογαριασμούς του ρεύματος και της βενζίνης; Τι άλλο είναι τα voucher των 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς; Και η απάντηση της σε όσους αντιδρούν και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον είναι η βία και η καταστολή.

Σε αυτό το μέλλον πρέπει να αντισταθούμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες, με όλη μας τη δύναμη. Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, με ενεργό ρόλο μακριά από τη λογική της ανάθεσης.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που πλαισιώνουμε τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δε δεχθήκαμε να συμμετάσχουμε στα παιχνίδια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και να υπονομεύσουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Είμαστε πάντα δίπλα τους, χωρίς να έχουμε κανέναν κομματικό μηχανισμό που να μας κατευθύνει και να μας κηδεμονεύει και χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα από τη διοικητική ιεραρχία. Δηλώνουμε πάντα παρόντες/ούσες στις συλλογικές διαδικασίες με μοναδικό κίνητρο την πίστη στην ενεργό δράση, στην αλληλεγγύη και στη συμμετοχή. Πιστεύουμε στη δυναμική του ενωτικού, μαζικού αγώνα.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε σ’ αυτές τις εκλογές για να φτιάξουμε την ΟΛΜΕ που
μας αξίζει!

Για να αποτρέψουμε την περαιτέρω συμμόρφωση στις επιταγές Κυβέρνησης-ΕΕ που μας επιφυλάσσουν οι Κυβερνητικές Παρατάξεις.

Το χρωστάμε στον εαυτό μας.

Το χρωστάμε στους μαθητές μας! Στο σχολείο που ονειρευόμαστε

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

1) Αξούριστου Χαρά
2) Αρκούδη Ελένη
3) Βεργιώτη Μαρία
4) Γιοβανοπούλου Δήμητρα
5) Γκαλίτσιου Γιάννα
6) Γκαμάλια Βίκυ
7) Γκαντώνα Ματίνα
8) Δελτσίδης Κώστας
9) Καβαλλάρη Ευγενία
10) Μόσχος Αλέκος
11) Μπακλέση Πηνελόπη
12) Μπαλτατζή Γεωργία (συνεργαζόμενη από ΑΡΕΝ)
13) Ντάκκα Αγλαϊα
14) Πολυμένου Βαγγελιώ
15) Παπαδίνα Κατερίνα
16) Ραπτοπούλου Αμαλία
17) Χαραλαμπίδης Γιάννης
18) Χατσιούλης Θοδωρής