Σωματεία, Δυτικό Μέτωπο, Δημοτικές Παρατάξεις στην κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής | Δευτέρα 20 Ιούνη

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης | Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής, όχι άλλα εγκλήματα στην Αττική. Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης καλεί όλους τους εργαζόμενους την Δευτέρα να συμμετέχουν στον συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής την Δευτέρα 20 Ιουνίου. Όλοι στις 7:30 στην Πλατεία 8ης Μαρτίου και στην συνέχεια συγκέντρωση στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής, 

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, απαντάνε αγωνιστικά μαζικά απέναντι στο διαχρονικό έγκλημα,  στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή και αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή και υπονομεύει την  υγεία και τη ζωή του λαού!

Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης καλεί σε μέτωπο αγώνα.

Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων αφορά όλη την Αττική τα σχέδια τους υπονομεύουν την υγεία του λαού στην Αττική.

  • Είναι στάση ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.
  • Είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
  • Εντείνουμε την δράση μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Η υποκρισία τους  για το περιβάλλον της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής του Πατούλη περισσεύει.  Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για τα εγκληματικά τους σχέδια στην περιοχή.

Τώρα είναι ώρα για ΑΓΩΝΑ, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Όλοι στις 7:30 στην Πλατεία 8ης Μαρτίου και στην συνέχεια συγκέντρωση στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής.


ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής | Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής! Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 8 το πρωί

Η εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ) με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ) τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και τη λυματολάσπη ρυπαίνει καθημερινά τον αέρα που αναπνέουμε, το έδαφος  και τα υπόγεια νερά. Επίσημες μετρήσεις μαρτυρούν ότι η ρύπανση των νερών είναι χιλιάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η εγκατάσταση της Φυλής έχει συμβάλει στην τεράστια αύξηση των παθήσεων του αναπνευστικού και των θανάτων από νεοπλασίες (καρκίνο) στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Αυτή η εγκατάσταση θα έπρεπε να έχει κλείσει πολλά χρόνια πριν και να έχει μπει η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης .

Όμως οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας:

  • Αντί να κλείσουν τη χωματερή αυξάνουν τη χωρητικότητά της κατά 8 εκ. κυβικά μέτρα.
  • Αντί να κλείσουν το ΕΜΑΚ, παρατείνουν τη λειτουργία του για δεκάδες  χρόνια.
  • Αντί να κλείσουν τον Αποτεφρωτήρα παρατείνουν τη λειτουργία του για άλλα 25 χρόνια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σχεδιάζουν και νέα θηριώδη εργοστάσια και μονάδες καύσης σκουπιδιών στη Δυτική Αττική.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα ψέματα ότι κλείνει η χωματερή τα ακούμε πάνω από 30 χρόνια. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής, ή θα αρρωστήσουμε όλοι!  Με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη ολόκληρη η Δυτική Αττική μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Η κινητοποίηση στις 20/6/22, στην οποία πρωτοστατεί ο Δήμος Πετρούπολης, πρέπει να είναι  μια νέα αρχή στους αγώνες μας! Καλούμε τους κατοίκους της δυτικής πλευράς της Αττικής, τα δημοτικά συμβούλια, τα συνδικάτα των εργαζομένων, την εκπαιδευτική κοινότητα και τα περιβαλλοντικά κινήματα να μπουν μπροστά και να πουν ΟΧΙ στο νέο καταστροφικό περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη.

Τέλος, να αναφέρουμε και με αυτή την ευκαιρία το πάγιο αίτημά της ΕΛΜΕ να οργανωθεί ΤΩΡΑ  πλήρης ανακύκλωση (4 ρεύματα, βιοδιασπώμενα, κλαδέματα κλπ) από τον Δήμο Φυλής με έμφαση και με πυρήνα τις πολλές δεκάδες σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Αυτό επιβάλλεται να γίνει με την ανάλογη ένταση και αποτελεσματικότητα και σε όλους τους Δήμους σε Δ. Αττική και Δ. Αθήνα. Θα είναι μια σημαντική προσπάθεια για τη σημαντική μείωση του όγκου των σκουπιδιών στις περιοχές μας, αλλά και όλη την Αττική και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κλείσει, επιτέλους, η εγκατάσταση της Φυλής!!!


Δυτικό Μέτωπο | Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής,
που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, Δευτέρα 20/6/22, στις 8 το πρωί

Η εγκατάσταση της Φυλής με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ,  τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και τη λυματολάσπη ρυπαίνει καθημερινά τον αέρα που αναπνέουμε, το έδαφος  και τα υπόγεια νερά. Επίσημες μετρήσεις μαρτυρούν ότι η ρύπανση των νερών είναι χιλιάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η εγκατάσταση της Φυλής  έχει συμβάλει στην τεράστια αύξηση των παθήσεων του αναπνευστικού και των θανάτων από νεοπλασίες (καρκίνο) στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Αυτή η εγκατάσταση θα έπρεπε να έχει κλείσει πολλά χρόνια πριν και να έχει μπει η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης .

Όμως οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας:

  • Αντί να κλείσουν τη χωματερή αυξάνουν τη χωρητικότητά της κατά 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
  • Αντί να κλείσουν το ΕΜΑΚ, παρατείνουν τη λειτουργία του για δεκάδες χρόνια.
  • Αντί να κλείσουν τον Αποτεφρωτήρα παρατείνουν τη λειτουργία του για άλλα 25 χρόνια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σχεδιάζουν και νέα θηριώδη εργοστάσια και μονάδες καύσης σκουπιδιών στη Δυτική Αττική.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα ψέματα ότι κλείνει η χωματερή τα ακούμε πάνω από 30 χρόνια. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής, ή θα αρρωστήσουμε όλοι!  Με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη ολόκληρη η Δυτική Αττική μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Η κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης, στις 20/6/22, πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Καλούμε το Δήμο Πετρούπολης, που ανταποκρίθηκε στην απαίτηση πολιτών και συλλογικοτήτων για  κινητοποίηση, να πάρει -έστω και την τελευταία εβδομάδα- όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης (δημοσιοποίηση, διανομή ενημερωτικού υλικού, διασφάλιση της μαζικής μετάβασης κ.λπ.).

Καλούμε τους κατοίκους της δυτικής πλευράς της Αττικής, τα δημοτικά συμβούλια, τα συνδικάτα των εργαζομένων, την εκπαιδευτική κοινότητα  και τα περιβαλλοντικά κινήματα να μπουν μπροστά και να πουν ΟΧΙ στο νέο περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κλείσει, επιτέλους, η εγκατάσταση της Φυλής!!!


Διαβάστε επίσης | Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης:  Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής, που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου | Κοινό κάλεσμα 11 δημοτικών παρατάξεων της δυτικής Αθήνας για τη συγκέντρωση στη χωματερή της Φυλής!


Πηγή: oxixytafilis.blogspot.com

Print Friendly, PDF & Email