ΜΕΤΑ Αλίμου: Στηρίζουμε τη συνάδελφο Δήμητρα Δημητρίου στον αγώνα της για το δικαίωμα όλων μας στην εργασία

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, σε συνεδρίαση του Γ’ Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, συζητήθηκε η υπόθεση της συναδέλφου Δήμητρας Δημητρίου που παραπέμφθηκε  με το ερώτημα της απόλυσης, με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου.

Η συνάδελφος κατηγορήθηκε άδικα και διώχθηκε πειθαρχικά και ποινικά για δήθεν υπεξαγωγή του δικού της εγγράφου, το οποίο πρωτοκόλλησε και περιείχε την διαμαρτυρία της για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ, το 2014.

Επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) αλλά και από την Δημοτική αρχή, που εκ των υστέρων πήρε απόφαση να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος.

Η δράση της συναδέλφου είχε ως αποτέλεσμα να μπει, από τότε, σε μια δίνη πειθαρχικών διώξεων με στόχο την απόλυσή της αλλά και δικαστικών, οι οποίες  αποσκοπούσαν στην ηθική και οικονομική της εξόντωση.

Δικαιώθηκε όμως η επιμονή και η αγωνιστικότητά της, με την πανηγυρική της αθώωση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Θιασώτης των ατέρμονων διωγμών της και κύριος κατήγορός της, μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται ο πρόεδρος (!) του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Αλίμου, ο οποίος επιβεβαίωσε την κακόβουλη στάση του και με την παράστασή του ως μάρτυρας κατηγορίας της, στη συνεδρίαση  του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Γεγονός, που εκτός από κατάφωρα αντίθετο με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, είναι και ανήθικο. Και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που αρέσκεται στο να διώκει συναδέλφους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τη συνάδελφο Δήμητρα Δημητρίου στον αγώνα της, που δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας,  για την τήρηση της νομιμότητας και για το δικαίωμα όλων των συναδέλφων μας στην εργασία!


18-06-2022
META Εργαζομένων Δήμου Αλίμου