Χίος: Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έριξε «στα μαλακά» το χρυσαυγίτη Μερμηγκούση

Διακρίνεται στο έδαφος ο Γιάννης Κουτσοδόντης, ενώ πυροσβέστες απομακρύνουν το Μερμηγκούση

Μπορεί πρωτόδικα το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής Ματθαίος Μερμηγκούσης να είχε καταδικαστεί  σε 15 μήνες φυλάκισης για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για επίθεση σε βάρος νοσηλευτή –με την επιβαρυντική περίπτωση των ρατσιστικών κινήτρων–, ωστόσο σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Χίου κατέληξε ουσιαστικά σε διαφορετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τρία χρόνια αναστολή, για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματθαίος Μερμηγκούσης επιτέθηκε στον νοσηλευτή όταν αυτός προσπάθησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε πρόσφυγα που επίσης είχε δεχθεί επίθεση και, αφού τον έριξε κάτω, επιχείρησε να τον κλοτσήσει στο κεφάλι, ρισκάροντας μέχρι και τον θανάσιμο τραυματισμό του νοσηλευτή.

Το περιστατικό είχε καταγραφεί σε βίντεο, ενώ έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων μαρτύρων και αστυνομικών που απλά παρακολουθούσαν. Από τα χειρότερα ο Γιάννης Κουτσοδόντης γλίτωσε χάρη στην επέμβαση κάποιων πυροσβεστών που σταμάτησαν τον μαινόμενο χρυσαυγίτη.

Πηγή: efsyn.gr


Σχετική ανάρτηση | Το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Χίου στηρίζει το Γιάννη Κουτσοδόντη | Την Πέμπτη (16/6) η δίκη Μερμηγκούση