Σωματείο Εργαζομένων EFOOD Χανίων: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλ. Δημοτικής Αγοράς | Πέμπτη 17 Ιούνη

Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Ιούνη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 και σε συγκέντρωση στις 12 μ. στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων e-Food Ν. Χανίων.

Υπογραμμίζει ότι «μετά από το σχετικό υπόμνημα που στείλαμε το προηγούμενο διάστημα ως σωματεία στην εταιρεία, η απάντηση που πήραμε ήταν μια μικρή αύξηση στα καύσιμα (αναντίστοιχη της αύξησης στην βενζίνη), την ίδια στιγμή που η ακρίβεια παντού καλπάζει. Καμία απάντηση δεν πήραμε για το νέο σύστημα ωραρίων, κάτι που μονομερώς αποφασίστηκε και χωρίς να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των διανομέων».

Το Σωματείο απαιτεί: Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους. Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων «freelancers». Να δοθεί δικαίωμα σε όσους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους με πλήρους απασχόλησης. Δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.


Σχετικές αναρτήσεις:

Σωματείο EFOOD Π. Αττικής: Δε θα γίνουμε θύματα του ν. Χατζηδάκη και της εργοδοσίας. Όλοι/ες στη μοτοπορεία | Παρασκευή 17 Ιούνη

Η αφίσα του Σωματείου EFOOD Π. Αττικής για τη στάση εργασίας και τη μοτοπορεία | Παρασκευή 17 Ιούνη

Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας: Στάση εργασίας στην EFOOD και μοτοπορεία | Παρασκευή 17 Ιούνη

Print Friendly, PDF & Email