Κινητοποίηση συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας στο υπ. Εργασίας για τις διακρίσεις στις συντάξεις τους | Παρασκευή 17 Ιούνη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

√ Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου και του Συλλόγου μας την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 ώρα 11:00 π.μ.

√ Νέα Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την 17/6/2022

Οι διακρίσεις που γίνονται από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της επικούρησης στους συνταξιούχους της Εμπορικής το «φιτίλι» για τη σημερινή κινητοποίησή τους (και δεν είναι οι μόνοι). «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για όσο χρειαστεί. Η νέα μας συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.  στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, απέναντι από την Alpha Bank για να μας βλέπουν και από εκεί…) για να ακούσουμε τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στα αιτήματά μας. Ανάλογα με τις απαντήσεις θα αποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία μας», σημειώνει σχετικά ο Σύλλογος. Και συμπληρώνει: «Πρέπει να είναι πλέον σαφές στους Κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα μας βλέπουν μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας και σε πορείες ως το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι να αποφασίσουν να απαντήσουν θετικά στα αιτήματά μας. Έφτασε η στιγμή να κάνουν πράξη αυτό που ανέφερε, τον Οκτώβριο 2017, στην εκδήλωση του Συλλόγου μας στην Παλαιά Βουλή, ο εκπρόσωπος της τότε αντιπολίτευσης, και εκπρόσωπος της σημερινής Κυβέρνησης: Το δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας «έπρεπε να έχει λυθεί χθες».

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας διεκδικεί:

1) Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της διάκρισης σε βάρος των 5.000 συνταξιούχων του π. ΕΤΑΤ

2) Εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων επικουρικών συντάξεων για τους συνταξιούχους της Εμπορικής, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται από τον κύριο φορέα -ΕΦΚΑ- λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

2.1. Η Επικουρική «Α1» (η βασική επικουρική σύνταξη ΕΤΕΑΕΠ του ποσοστού εισφορών 6%) να υπολογίζεται, όπως ορίζει ο νόμος, επί όλων των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων καταβάλλονταν οι εισφορές και όχι στην ασφαλιστική κλάση ΙΚΑ

2.2. Η Επικουρική «Α2» -επαύξηση της επικουρικής- να υπολογίζεται όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις καταβολής ασφαλίστρου μεγαλύτερου του 6% (Επασφάλιστρο), για τις επιπλέον του 6% ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών μας.

3) Ίση αντιμετώπιση για όλους τους συνταξιούχους, με καταβολή ενιαίου ποσού σύνταξης στο σύνολο των συνταξιούχων των πριν και μετά το νόμο «Κατρούγκαλου».