Δικαστήρια Ευελπίδων: Κινητοποίηση από τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν συνέχεια στον αγώνα για τις θέσεις εργασίας τους

Μία ακόμη μάχη ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης, ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει ενάντια στην διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων.

Το Σωματείο και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Λάρυμνας οργανώνουν δυναμική παρουσία έξω από τα δικαστήρια και στις 8 το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον οικισμό. Εκεί θα βρεθούν οι εκπρόσωποι των Σωματείων και εργαζόμενοι και από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ενώ για μία ακόμη φορά στο πλευρό τους θα σταθούν αντιπροσωπείες συνδικάτων και εργαζόμενοι της Αττικής.

Έχοντας τις προηγούμενες ημέρες αντισταθεί στους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό και αποτρέποντας κάθε προσπάθεια των συνδικαλιστών που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ να αποδεχτούν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να συναινέσουν στις απολύσεις τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν με αποφασιστικότητα συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, για την διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Με «όπλο» το αγωνιστικό κλίμα που κυριάρχησε στις τρεις μαζικές γενικές συνελεύσεις των τελευταίων ημερών και τις ομόφωνες αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής τροπολογίας και συνέχισης του αγώνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους θα βρεθούν την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια της Αθήνας, δίνοντας μία ακόμη αγωνιστική απάντηση.

Με βάση την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης, το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας επιδίωξε συνάντηση με την ειδική εκκαθάριση, ζητώντας γραπτή απάντηση επί της πρότασης και των θέσεων που είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους στο πλαίσιο της διαβούλευσης και με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ωστόσο, το μόνο που έλαβαν από την ειδική εκκαθάριση, ήταν ένα κείμενο το οποίο αναφέρει τα όσα περιλαμβάνει η τροπολογία – έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις απολύσεις όλων των εργαζομένων και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τίποτα καινούργιο, καμία δέσμευση ή υπόσχεση για κάτι περισσότερο από αυτά που περιλαμβάνει η κυβερνητική τροπολογία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και με βάση την ομόφωνη απόφαση στην μαζική γενική συνέλευση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, την Τετάρτη 15 Ιούνη, τα σωματεία θα επιμένουν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, όπου ήδη έχουν πετύχει την έκδοση προσωρινής διαταγής για το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων.


Πηγή: 902.gr