ΜΕΤΑ Αλίμου: Ανακοίνωση για την «non-stop» απουσία της διοίκησης του Συλλόγου από τα προβλήματα των εργαζομένων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Και μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων τον Μάρτιο του 2022 συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, με το Προεδρείο του Συλλόγου να είναι άφαντο μπροστά στα προβλήματα των συναδέλφων που συσσωρεύονται.

Στη συνέχεια, ως παράταξη η ΣΥΝ.ΑΝ που κατέχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. περιπαίζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους και τους εργαζόμενους και «σαμποτάρει» τη νόμιμη λειτουργία του Συλλόγου με το να ισχυρίζεται ότι η πρώην Γραμματέας του Συλλόγου και μέλος της παράταξής τους, δεν τους παραδίδει τα βιβλία! Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την άποψη ότι σφετερίζονται την λειτουργία του Συλλόγου για ίδιους σκοπούς και δεν σέβονται την εκπροσώπηση και άλλων παρατάξεων που ψήφισαν οι συνάδελφοι.

Το ζήτημα για την πρόσφατη προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών σχέσεων στους παιδικούς σταθμούς παραμένει ως έχει, παρότι τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με την Υπουργική Απόφαση 16065/2002 – ΦΕΚ 497/22-4-2002) ενώ η παράταξη του ΜΕΤΑ, δυστυχώς μεμονωμένα, έχει απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τον έλεγχο νομιμότητας.

Παράλληλα, ενώ οι συνάδελφοι στους παιδικούς σταθμούς συνεχίζουν από τον Σεπτέμβριο να υποχρεώνονται σε υπερωριακή απασχόληση, δεν είχε εκδοθεί η καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν αυτές τις επιπλέον ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση να μείνουν απλήρωτες.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου έθεσε εγκαίρως θέμα, την επιθυμία πολλών συναδέλφων να αποφασιστεί και να οργανωθεί η διενέργεια εκδρομής (για τους εργαζόμενους) για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Το προεδρείο του Δ.Σ. όμως, δεν απάντησε και αδιαφόρησε.

Πολλές φορές, συνάδελφοι απευθύνονται στον Σύλλογο εργαζομένων μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων τους και μελών του Δ.Σ. προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά εργασιακά θέματα που τους απασχολούν καθημερινά στην εργασία τους, όπως η έλλειψη κάλυψης από μηχανικό όλες τις ώρες που εκτελούνται δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και σε προσωπικό. Τα αιτήματά τους όμως σταματούν σε μεμονωμένους εκπροσώπους αφού το Προεδρείο κωφεύει στις έγγραφες αιτήσεις για σύγκληση του Δ.Σ. και επιλέγει την αφάνεια με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να συνεχίζουν αναπάντητα.

Στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε 4 έως 6 Μάιου 2022 στην Χαλκιδική με παρέμβασή μας, γνωστοποιήσαμε στους συνέδρους όλους τους ακατάπαυστους διωγμούς των συναδέλφων, που συνεχίζονται και γίνονται με την ανοχή ή και με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Συλλόγου. Η παρέμβασή μας είχε σκοπό την στήριξη των συναδέλφων αλλά και την γνωστοποίηση και λύση των εργασιακών προβλημάτων.

Η συνεχής απαξιωτική στάση του Προεδρείου απέναντι στη λειτουργία του Συλλόγου επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει προβεί ούτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Δ.Σ. μετά την εκλογή του, με τον Δήμαρχο. Συνάντηση κατά την οποία μεταφέρονται και συζητούνται και τα αιτήματα των εργαζόμενων.

Η επιθετική τους λογική στα δικαιώματα των εργαζόμενων, εκφράστηκε και στις εκλογές του Συλλόγου, με το να μην επιτρέψουν σε συνάδελφο να συμμετέχει, η οποία έχει υποστεί σοβαρότατους διωγμούς, μόνο και μόνο επειδή ήταν υποψήφια με την παράταξη του ΜΕΤΑ.

Η στάση αυτή του Προεδρείου, που είναι μια στάση απάθειας και αδράνειας, μόνο σκοπό έχει την παράκαμψη και μη αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων. Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου προειδοποιεί πως δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως θα είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους που παλεύουν να ανατρέψουν την κατάσταση αυτή.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου απαντάει με αγώνες για τη Ζωή δίπλα στους συναδέλφους! Στέκεται δίπλα τους, στους αγώνες για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την κανονική παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας και για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, για μια ζωή με δικαιώματα κι αξιοπρέπεια!


16 Ιουνίου 2022