13.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Απεργία σήμερα, Τετάρτη 15 Ιούνη, στον ΟΑΣΘ | Με προσωπικό ασφαλείας η κυκλοφορία λεωφορείων στην πόλη

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση του οργανισμού και την κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ:

Πρόσφατα

Η εγκατάλειψη της συγκοινωνίας στην πόλη μας και των εργαζομένων σε αυτήν, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τη πλευρά της Κυβέρνησης και των διορισμένων της στην διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Προφανώς η κατάσταση της συνεχιζόμενης απαξίωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζόμενων, να εξυπηρετεί τα σχέδια τους ώστε οδεύοντας το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία σε κατάσταση απόγνωσης, να φαντάζει η οποιαδήποτε πρόταση ξεπουλήματος σαν η μόνη λύση.

Μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε σε συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Σε μια ακόμη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, με συνεχής αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη για την επιβίωση της κάθε οικογένειας, με έμμεση μείωση μισθών λόγω πρωτοφανούς αύξησης του πληθωρισμού, σε μας συνεχίζουν την πολιτική της οικονομικής μας εξαθλίωσης με την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση μέρους των μισθών μας και την συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό με την μη υπογραφή ΣΣΕ.

Οι δημόσιες δεσμεύσεις τους για διευθέτηση των αιτημάτων μας «εντός ολίγων ημερών» έχουν μετατραπεί σε πολύμηνες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Άκαρπες θα αποδειχθούν και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, καθώς καθημερινά πλέον εισπράττουμε την συμπαράσταση για το δίκιο του Αγώνα μας όλου του εργατικού κόσμου, καθώς και της κοινής γνώμης των συμπολιτών μας.

Ο Αγώνας για την δικαίωση μας θα έχει συνέχεια.

Οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αναστάτωση που προκαλούν οι κινητοποιήσεις μας που θα ενταθούν, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του επιβατικού κοινού και της πόλης μας.

Πηγή: Alterthess


Ποια απάντηση έλαβαν οι εργαζόμενοι; Σύμφωνα με την efsyn.gr, την έκκληση του προέδρου του ΟΑΣΘ Γιώργου Σκόδρα να αναστείλουν την απεργία, διότι «τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι δρομολογημένα και δεν υπάρχει κάποια διαφωνία ή αντιπαράθεση. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις». Τι να πει κι ο πρόεδρος; Οτι τα «δρομολογημένα» έχουν κολλήσει μεταξύ… Πανεπιστημίου και Παπάγου; Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και η διοίκηση του Οργανισμού έσπευσε να ανακοινώσει ότι ζητά «την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από το Συνδικάτο», σημειώνοντας ότι «στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως και οι νόμοι, δεν εφαρμόζονται α λα καρτ». Φυσικά δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι κι άλλες φορές το Πρωτοδικείο έβγαλε παράνομη την απεργία, αλλά οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στο Εφετείο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις