22 C
Athens
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στο Σωματείο Ν.Φ-Ν.Χ | Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας την Πέμπτη 16 Ιούνη

Πρόσφατα

To ΜΕΤΑ καταγγέλλει την τρομοκρατία, τις χυδαίες εκφράσεις και απειλές του δημάρχου, Γιάννη Βούρου, προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και τη στοχοποίηση του προέδρου του, Γιώργου Ορταντζόγλου, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών, διατηρώντας τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα τους. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την αγωνιστική δράση του Σωματείου, και καλεί στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται, την Πέμπτη 16 Ιούνη, και ώρα 8πμ., έξω από το Δημαρχείο Φιλαδέλφειας.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να τρομοκρατήσει το Σωματείο και τον πρόεδρό του και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης με χυδαίες εκφράσεις και απειλές, όπως «Θα πάρετε τα αρχ@@ μου και θα σας κυνηγήσω όλους, ιδίως εσένα (προς τον πρόεδρο Σωματείου) μέχρι να βρεις μαύρο χιόνι», μετά την ολοκλήρωση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του, στις 8 Ιούνη, και την αγωνιστική δράση που αποφασίστηκε ομόφωνα: αποχή από την εργασία και συγκέντρωση στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 16 Ιούνη, διεκδικώντας συνάντηση με το δήμαρχο και άμεση δρομολόγηση για επίλυση σοβαρών λειτουργικών θεμάτων των υπηρεσιών και προβλημάτων των εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της διοίκησης του δήμου ότι θα… αλλά ο εμπαιγμός συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Οι αιτίες που οδήγησαν στην έναρξη αγωνιστικής δράσης είναι: οικονομικές οφειλές προς εργαζόμενους, έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ασυντήρητα οχήματα, ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά, σε βασικά είδη καθαρισμού, γραφική ύλη, ηλεκτρολογικό υλικό και υλικά για τεχνικά συνεργία κλπ. Οι επικίνδυνες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις, η εντατικοποίηση των εργασιών στις περισσότερες υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσης, η παραχώρηση δημόσιου χώρου στη Μητρόπολη προκειμένου να χτιστεί ιδιωτικός παιδικός σταθμός, αντί δημοτικού. Η άδικη περικοπή δεδουλευμένων ημερομισθίων σε συναδέλφισσα, η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων, είναι επίσης μερικές από τις αιτίες.

Οι υπηρεσίες καθημερινά και εντέχνως απαξιώνονται από κράτος και δημάρχους, που με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού, στοχεύουν στις ιδιωτικοποιήσεις, την πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας, ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης. Αυτό σημαίνει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους δημότες.

Όπως σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έτσι και στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η διοίκηση αξιοποιεί την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, τους νόμους και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αυθαιρετεί καθημερινά και καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας. Έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία απειλών και συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αντιδρούν και αποκαλύπτουν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, καθώς και τα σχέδιά τους.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απαντούν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη των εργαζομένων, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών επειδή δεν συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του κινήματος. Αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις