ΠΕΣΕΚ: Καταγγελία για καταστρατήγηση της σειράς έκδοσης συντάξεων

Ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Προς το διοικητή e-ΕΦΚΑ
Κοιν: Διεύθυνση συντάξεων Δημοσίου

Καθημερινά καταφθάνουν καταγγελίες και παράπονα στο Σωματείο μας από συνταξιούχους εκπαιδευτικούς ότι καταστρατηγείται η έκδοση των συντάξεων με βάση την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης προς το ΓΛΚ και ότι εκδίδονται συντάξεις του 2020 και 2021, ενώ ακόμη  δεν έχουν εκδοθεί συντάξεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019.

Υποπτευόμαστε ή μάλλον είμαστε βέβαιοι ότι η καταστρατήγηση της σειράς δε θα μπορούσε να γίνει από τους υπαλλήλους χωρίς άνωθεν εντολές. Την ευθύνη φέρει ακέραια η Διοίκηση του ΕΦΚΑ που επιτρέπει την καταστρατήγηση της σειράς με βάση τον Α.Π και την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων.

Και βέβαια όλα αυτά δε θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε η εγκληματική καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων. Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει όλες τις Κυβερνήσεις και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ευθύνες που είχαν και έχουν τα τελευταία χρόνια για την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων. Και δυστυχώς παρά τα μεγάλα λόγια και τις μεγάλες υποσχέσεις δεκάδες χιλιάδες συντάξεις συνωστίζονται στα γραφεία.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ την πλήρη ενημέρωση για την πορεία έκδοσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε καταστρατήγηση της σειράς έκδοσής τους. Κυρίως απαιτούμε την άμεση έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν. Η αγανάκτηση των συνταξιούχων που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια τη σύνταξής τους είναι πλήρως δικαιολογημένη.


Για το απερχόμενο Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Τάσος Σταυρόπουλος
Ο γενικός γραμματέας
Γιώργος Τριβιζάκης