15.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΟΕΝΓΕ για Δίκη Χ.Α. – Λουκέτο και απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ – Καταγγελία διοικήτριας ΓΝ Γρεβενών

Πρόσφατα

ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Στις 10/6 κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή που οδηγεί στην οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας και λειτουργίας της Λάρκο. Μία τροπολογία που οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους και από τον τόπο τους, κλέβει το μόχθο γενιών και γενιών. Μια τροπολογία που εκχωρεί με ευτελές αντίτιμο πολύτιμο ορυκτό πλούτο της χώρας σε μια περίοδο που ανεβαίνουν πολύ διεθνώς οι τιμές των αντίστοιχων μετάλλων.

Η κυβέρνηση αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος, έβαλε λυτούς και δεμένους για να διασπάσει τους εργαζόμενους της Λάρκο, να τους εξαπατήσει και να τους εκβιάσει προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στην επαίσχυντη τροπολογία, πριν ακόμα συζητηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των κυβερνητικών συνδικαλιστών έπεσαν στο κενό.

Οι εργαζόμενοι της Λάρκο δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τις απειλές. Απέρριψαν τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης. Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον πολύμηνο αγώνα τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, τα σπίτια τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Λάρκο.

Ο αγώνας τους είναι και δικό μας αγώνας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης. Κάτω τα χέρια από τη Λάρκο.


ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δίνουμε μαζικά το «παρών» για να ακουστεί για μία ακόμη φορά το σύνθημα που αντήχησε στους δρόμους της Αθήνας στις 20 Οκτωβρίου: «Οι ναζί στη φυλακή».

Με τους αγώνες επιβάλλαμε την καταδίκη τους. Με τους αγώνες μας θα ακυρώσουμε την προσπάθεια να αναιρεθεί η καταδίκη τους και να πέσουν στα χαμηλά αυτοί που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Αυτοί που εξαπέλυαν δολοφονικές επιθέσεις για λογαριασμό των αφεντικών τους εναντίον αγωνιζόμενων εργαζόμενων, αυτοί που χτυπούσαν και σκότωναν μετανάστες εργάτες.

Να μην τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν ξανά από τα λαγούμια τους, να βρωμίζουν τον αέρα που αναπνέουμε με το φασιστικό τους δηλητήριο, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον θρέφει.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισε τον.»

Όλοι στη στάση εργασίας 8:00 πμ. – 11:00 πμ. και στη συγκέντρωση στο εφετείο στις 9:00 πμ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΓΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών η οποία απαγόρευσε την είσοδο στο νοσοκομείο του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση την Παρασκευή 10/06 ενάντια στην τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε κλείσιμο.

Ενδεικτικά, αναισθησιολογικό και παθολογικό τμήμα στελεχώνονται από 2 και 3 γιατρούς αντίστοιχα, ενώ ταυτόχρονα αποψιλώνεται το μικροβιολογικό και η αιμοδοσία λόγω μετακινήσεων-αποχωρήσεων. Αυτό έχει σαν συνέπεια για περισσότερες από 10 μέρες το μήνα να μην εφημερεύει γιατρός σε 4 βασικά τμήματα: Αναισθησιολογικό, Παθολογικό, Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό-Αιμοδοσία.

Η προσπάθεια της διοίκησης έπεσε στο κενό και η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Εντάσσεται στην επιδίωξη της κυβέρνησης να χτυπήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και να υλοποιήσει ανεμπόδιστη τα εγκληματικά της σχέδια για το νέο ΕΣΥ. Αλλά είναι και η απόδειξη ότι μας φοβούνται.

Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Ας το χωνέψουν. Σε κάθε τους βήμα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις