Λέσβος: Στη Μέρα Δράσης για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καλούν 54 σωματεία και φορείς | Τετάρτη 15 Ιούνη

Σε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, τη Δευτέρα 6 Ιούνη, και με τη συμμετοχή σωματείων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αποφασίστηκε η Τετάρτη 15 Ιούνη να αποτελέσει ημέρα δράσης και ενημέρωσης του κόσμου. Συγκεκριμένα το απόγευμα στις 17.30 με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Σαπφούς να πραγματοποιηθεί περιοδεία στο επιβατικό λιμάνι και ενημέρωση των επιβατών καθώς και περιοδεία στα τουριστικά γραφεία της Μυτιλήνης.

Στη συζήτηση στο ΕΚΛ, τονίστηκαν τα ζητήματα της ακρίβειας, των ανατιμήσεων σε ρεύμα, καύσιμα αλλά και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της αύξησης των ακτοπλοϊκών ναύλων αλλά και στην πρωτοβουλία που συνεχίζεται από το εργατικό κέντρο και έχουν συνυπογράψει δεκάδες σωματεία και φορείς ως σήμερα.

Εκτός των παραπάνω ζητημάτων για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, στη συζήτηση που αναπτύχθηκε τέθηκαν πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με μπλοκάκι στη ΔΕΔΑΠΑΛ, η απειλή με διακοπή της παροχής ρεύματος που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται, η εντατικοποίηση της εργασίας σε πολλούς χώρους εργασίας καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας κ.α. Στο κλείσιμο της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη για δυνάμωμα των σωματείων, καθώς και η λειτουργία επιτροπής που θα διαχειρίζεται θέματα διακοπής ρεύματος και πλειστηριασμοί εργατικών – λαϊκών κατοικιών αλλά και γενικότερα ζητήματα αλληλεγγύης (τηλ. Επικοινωνίας 22510 28861).

Print Friendly, PDF & Email