Κάλεσμα Αντίστασης Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας για τη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο | Τετάρτη 15 Ιούνη

Στις 15 Ιουνίου είναι η εναρκτήρια δικάσιμος του Εφετείου της Χρυσής Αυγής. 52 από τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους έχουν ασκήσει έφεση, σχετικά με τις υποθέσεις του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων Αλιεργατών. 100 δικηγόροι για τους Χρυσαυγίτες και 7 δικηγόροι στο πλευρό των θυμάτων των νεοναζί.

Η δίκη αυτή ξεκινάει σε μια συνθήκη όπου στον ελλαδικό χώρο παρατηρείται μια τάση ανασυγκρότησης της άκρας δεξιάς, ενώ παράλληλα οι φασίστες βγαίνουν στον δρόμο όλο και πιο έντονα, στους δρόμους με επιθέσεις σε μετανάστ(ρι)ες, αγωνιζόμενους/ες φοιτητές/τριες, με την πλήρη συγκάλυψη για ακόμη μια φορά της αστυνομίας και του πολιτικού κατεστημένου. Ταυτόχρονα σε θεσμικό επίπεδο, οι εξαγγελίες για σχηματισμό ακροδεξιών κομμάτων πληθαίνουν (Κασιδιάρης, Λαγός, Μπογδάνος, Τζήμερος κλπ).

Εν μέσω ενός ισχυρού κύματος ακρίβειας και περαιτέρω φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, ο φασισμός βρίσκει έδαφος έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει και να επιρρίψει τις ευθύνες στον «άλλον», στον «διαφορετικό», ως υπαίτιο για την οικονομική κατάσταση των «ημεδαπών».

Η κυβέρνηση της ΝΔ παράλληλα έχει ενσωματώσει την ακροδεξιά ρητορική και ατζέντα ενισχύοντας έναν θεσμικό ρατσισμό, αλλά και προσπαθώντας να οξύνει το εθνικιστικό αίσθημα του πληθυσμού.

Η δίκη σε β’ βαθμό της Χρυσής Αυγής έχει ιδιαίτερη σημασία, καθότι αποτελεί διακύβευμα να παραμείνει η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και να μη μειωθούν οι ποινές. Αυτήν την φορά, έπειτα από ψήφισμα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία από συλλογικότητες και μαζικούς φορείς, η δίκη θα διεξάγεται αποκλειστικά στο Εφετείο.

Θα είμαστε ξανά δίπλα στην Μάγδα Φύσσα και τους αλιεργάτες, δίπλα στους/στις δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, δίπλα στα θύματα των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Όλες και όλοι, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς, στο Εφετείο, στις 15/6 στις 9:00, ημέρα έναρξης του Εφετείου της Χρυσής Αυγής.