Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Θα κρατήσουμε την επιχείρηση ανοιχτή. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι μετωπικός

Συγκέντρωση μαζικής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ κατά των απολύσεών τους και του λουκέτου στην επιχείρηση, την Τρίτη, έξω από τη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση της κατάπτυστης κυβερνητικής τροπολογίας, από Σωματεία, Εργατικές Συλλογικότητες και Κινήσεις, Φοιτητικούς Συλλόγους και Φορείς της Αττικής και της Στερεάς. Όλοι απαίτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, να μην απολυθεί κανείς από τους 1.300 εργαζομένους, να μην ξεσπιτωθεί καμία εργατική οικογένεια και να μην ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ.

«Από τη ΛΑΡΚΟ νεκροί βγαίνουμε, απολυμένοι ποτέ!», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας. «Συνάδελφοι από καρδιάς σας ευχαριστούμε. Ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα το έχουμε στείλει», τόνισε προσθέτοντας πως το δε θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Ξεκαθάρισε πως ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι μετωπικός. «Αυτοί θα μας τραβούν να μας βγάλουν έξω από τη δουλειά, από τα σπίτια μας, κι εμείς δεν υποχωρούμε», είπε.

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης ο Π. Πολίτης επεσήμανε: «Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας, για να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το μαχαίρι που μας βάζουν στον λαιμό θα τους το γυρίσουμε με το ίδιο εισιτήριο».  Τόνισε ακόμα πως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παίρνουν δύναμη από την αλληλεγγύη που δέχονται και συνεχίζουν τον αγώνα.

Στα συνθήματα της συγκέντρωσης, «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», ενώ οι εργαζόμενοι με τις πικέτες τους και πανό έστειλαν το μήνυμα: και διεμήνυσαν με αποφασιστικότητα: «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας».

«Να μην περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ» ανέγραφε πανό του Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απολύσεις», ανέγραφε το πανό της Πρωτοβουλίας για μια νέα ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συλλογικότητα

Με πληροφορίες, φωτογραφίες από 902.gr


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΙΔΕΡΟΝΙΚΕΛΙΟΥ

Κάλεσμα για την κινητοποίηση απηύθυνε και η Πρωτοβουλία για μια νέα ανεξάρτητη αγωνιστική εργατική συλλογικότητα, στην οποία αναφέρει:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία «εξπρές» έρχεται να τελειώσει την δημόσια ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους της.

Δεν τους αρκούσε η συστηματική απαξίωση εδώ και δύο χρόνια της δημόσιας βιομηχανίας που παράγει την μεγαλύτερη ποσότητα σιδερονικέλιου στην Ε.Ε., σε μια περίοδο που η τιμή του σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Θέλουν κιόλας να πετάξουν στον δρόμο τους εργαζομένους της για την παραδώσουν «καθαρή» στα επίδοξα αρπακτικά της δημόσιας περιουσίας!

Η τροπολογία που κατατέθηκε Παρασκευή ενόψει αργίας δεν προετοιμάζει την εν μια νυκτί απόλυση χιλίων και πλέον εργαζομένων. Οδηγεί και στο ξεσπίτωμα όλων όσοι, μαζί με τους οικογένειες τους, κατοικούν σε σπίτια που τους έχουν παραχωρηθεί από την εταιρεία!

Το πλάνο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το ξεπούλημα του περήφανου ΟΧΙ, δεν βγάζει στο σφυρί μόνο τη δημόσια περιουσία!

Ανοίγει σήμερα τον δρόμο στον Μητσοτάκη για να ρίξει στην ανεργία και να ξεσπιτώσει μέσα σε ένα βράδυ τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να μετατρέψει όλους όσοι παραμείνουν σε ομήρους με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην δουλειά!

Είναι και αγώνας όλου του λαού ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους, που μας πνίγει σαν θηλιά και χρησιμοποιείται ως μοχλός εκχώρησης  των κόπων του ελληνικού λαού στο κεφάλαιο!

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, να μην ξεσπιτωθεί καμία οικογένεια.
  • Να παρθεί πίσω η τροπολογία της ντροπής.
  • Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ.
  • ΛΑΡΚΟ, ενιαία, ανοικτή, αποκλειστικά δημόσια με έλεγχο των εργαζομένων και της κοινωνίας, για τις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ/ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 14.00

Print Friendly, PDF & Email