ΕΚ Πειραιά: Οι ναζί στη φυλακή. Όλοι/ες στη συγκέντρωση για τη Χρυσή Αυγή στο Εφετείο Αθηνών | Τετάρτη 15 Ιούνη

Παμπειραϊκή στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί για να διευκολύνει την συμμετοχή

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις 15 Ιούνη στις 8.00 το πρωί στο Εφετείο Αθηνών.

Στις 7 Οκτώβρη 2020 χιλιάδες λαού έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά. Τότε η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» καταδικάστηκε ως τέτοια που είναι.

Σήμερα δύο χρόνια περίπου μετά, στις 15 Ιουνίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Είναι χρέος μας για μια ακόμη φορά αλλά και διαρκώς, η εργατική τάξη να αντιπαλεύει με όλους τους τρόπους, τέτοια εγκληματικά ναζιστικά μορφώματα που μόνο σκοπό έχουν να χτυπήσουν τα δικαιώματα ελλήνων και μεταναστών εργατών ως γνήσια παιδιά των αφεντικών.

Δεν θα ανεχτούμε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, να μειωθούν οι ποινές τους.

Οι ΝΑΖΙ στη φυλακή.

Η εργατική τάξη της χώρας, ο λαός μας, έχει πληρώσει ακριβά και με το αίμα του τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ. Αλλά και σήμερα όταν το σύστημα και η εργοδοσία τα βρίσκουν σκούρα με την πάλη των εργατών, όταν χρειάζονται «αβάντα» για να υπερασπιστούν την κερδοφορία τους, τους ξαμολάνε για να χτυπάνε εργάτες, μετανάστες και όποιον πηγαίνει κόντρα στην κερδοφορία τους. Η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων, δίνει αέρα στα πανιά φασιστικών ομάδων. Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος, η επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα, το κυνήγι των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών που αναγκάζονται και μένουν στη χώρα μας χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα έως και η από κοινού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25 αποθέωση του τάγματος του ΑΖΟΦ (ουκρανοί ναζί) στην ελληνική βουλή, καταδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες όσων σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα που γεννά, θρέφει και αξιοποιεί τέτοιες εγκληματικές ομάδες.

Οι τελευταίες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε γειτονιές δεν θα γίνουν ανεκτές. Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να ανασυνταχτούν και να τρομοκρατούν τις γειτονιές μας.

Στις προσφυγογειτονιές του Πειραιά, στην γειτονιά του Παύλου Φύσσα ο στίχος «τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον» αντηχεί δυνατά.

Η πάλη σήμερα ενάντια στο σύστημα που τον θρέφει και τον γεννά, η μάχη για βελτίωση των όρων εργασίας και της ζωής μας είναι η μοναδική διέξοδος που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και το κίνημά της.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά συμμετέχει στη συγκέντρωση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά την Τετάρτη 15 Ιούνη στο Εφετείο Αθηνών στις 8.00 το πρωί, ημέρα έναρξης της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Για το σκοπό αυτό έχει κηρύξει Παμπειραϊκή στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί για να διευκολύνει την συμμετοχή.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να τους στείλουμε ακόμα πιο βαθιά εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.